Турция изпрати кораби с помощи за Либия

0
Два кораба вече са пристигнали, третият отплава днес от Измир
Два кораба вече са пристигнали, третият отплава днес от Измир

Два кораба вече са пристигнали, третият отплава днес от Измир

Турция изпрати в Либия помощ под формата на персонал и техника, която да помогне на либийския народ след опустошителните наводнения в страната, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Два кораба на ВМС, които потеглиха от Измир, вече са достигнали Либия, съобщи министерството на националната отбрана, цитирано от БТА.

На корабите се намират общо 360 души персонал, състоящ се от служители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD), Организацията за издирвателно-спасителни операции (AKUT), Министерството на здравеопазването, бреговата охрана и пожарната команда. В Либия са били доставени също 122 превозни средства, състоящи се от линейки и друга специално оборудвана техника за оказване на помощ.

Турция е изпратила още и три полеви болници, средства за подслоняване, хранителни продукти, санитарни материали.

Трети кораб ще отплава днес от Измир, за да достави допълнителна помощ в Либия, съобщи още министерството.

Проливните дъждове, предизвикани от средиземноморската буря "Даниел", причиниха смъртоносни наводнения в източната част на Либия миналия уикенд. Поройните дъждове препълниха два язовира, чиито стени рухнаха. Водна стена с височина няколко метра помете центъра на Дерна, разруши цели квартали и отнесе хора в морето.

По данни на либийския Червен полумесец повече от 10 000 души са изчезнали. Шест дни след това издирвачите продължават да копаят в калта и разрушените сгради, търсейки тела и евентуални оцелели. Червеният полумесец досега е потвърдил 11 300 смъртни случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари