Туристи се веселят на кървавия плаж в Тунис

0
Туристите се завърнаха на пясъка, на който британски, германски и белгийски граждани загубиха живота си
Туристите се завърнаха на пясъка, на който британски, германски и белгийски граждани загубиха живота си

До момента са разпознати 20 от общо 38-те убити при атаката в курорта Сус

Плажът в Тунис, който стана арена на кървавото терористично нападение на джихадист от Ислямска държава, отново е отворен. Туристите се завърнаха на пясъка, на който британски, германски и белгийски граждани загубиха живота си.

Властите в страната до момента са разпознали 20 от общо 38-те убити при атаката в курорта Сус.

Местните приветстваха завръщането на туристите на плажа. Техният брой обаче беше значително по-малък от традиционния за началото на летния ваканционен сезон. 

Хиляди туристи напуснаха страната след атаката. Английски и белгийски авиокомпании пуснаха допълнителни чартърни полети, за да транспортират обратно почиващите. Според медии във Великобритания най-малко 30 са британците, загинали при терористичния акт преди дни. 

Досега официално са идентифицирани само 15 поданици на Кралството сред жертвите. От полицията на Острова съобщиха, че 16 техни служители са изпратени в Тунис, за да помогнат с разследването на атаката. 

Правителството на Тунис обяви, че ще засили мерките за сигурност в страната. Полицейски патрули излязоха по улиците на големите градове и курортите, за да следят за реда. Издирват се съучастници на извършителя на атентата Сейфудин Ар-Рески.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари