Очевидец е заснел клането на туристите в Тунис

1
Потребители на социалните мрежи разказват, че на плажа е царял "абсолютен ужас".
Потребители на социалните мрежи разказват, че на плажа е царял "абсолютен ужас".

Очевидец на клането на чуждестранните туристи в петзвездния хотел в Тунис е заснел случващото се с мобилен телефон.

Клипът е качен в сайта за видеосподеляне YouTube.На записа се вижда колко много са изплашени и изпаднали в паника туристите и служители на хотела, сблъскали се с въоръжените хора. На плажа и на алеите до хотела лежат телата на убити, при това стрелбата не стихва.

Потребители на социалните мрежи разказват, че на плажа е царял "абсолютен ужас". 

Властите на Тунис възнамеряват да затворят 80 джамии за подстрекателство към насилие след атаката по хотела, при която загинаха най-малко 39 души. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на премиера на страната. По-рано стана ясно, че атентаторът е посещава съмнителни джамии, където се е срещал с ислямисти.

По думите на премиера Хабиб Есид, ще бъдат затворени онези джамии, които се намират извън държания контрол. Във връзка с терористичния акт в туристическите зони на страната са засилени мерките за сигурност. Много от летовниците са решили да прекъснат почивките си и да се върнат у дома по спешност.

Мнозинството от загиналите в Тунис са британци, заяви премиерът Хабиб Есид. "След това са германците, белгийците и после другите националности", обясни министър-председателят, като добави, че има жертва и от Франция. Той уточни още, че загиналите са 38. В предишните съобщения за 39 убити е бил включен и нападателят, който загина по време на атаката в Сус.

По-рано британският външен министър Филип Хамънд потвърди смъртта на петима британски граждани, а Ирландия също съобщи за една жертва.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари