„Туитър“ изтри видео на Доналд Тръмп

0
Видеоклипът беше премахнат „в отговор на съобщение от притежателя на авторските права
Видеоклипът беше премахнат „в отговор на съобщение от притежателя на авторските права Снимка: Getty Images

Видеоклипът беше премахнат „в отговор на съобщение от притежателя на авторските права

Администрацията на социалната мрежа „Туитър“ изтри видеоклипа на американския президент Доналд Тръмп, посветен на смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, след като беше задържан от полицията в град Минеаполис (щата Минесота). Това съобщиха от избирателния щаб на държавния глава, цитирани от ТАСС.

Twitter и Джак (изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси) цензурира това възвишено послание на президента Доналд Тръмп за единство след трагедията с Джордж Флойд. Медиите отказаха да отразят това“, се казва в микроблога на предизборния щаб на Тръмп.

Видеоклипът от 3 юни, както бе посочено от администрацията на мрежата, беше премахнат „в отговор на съобщение от притежателя на авторските права“. Централата на Тръмп публикува линк към видеото на хостинг в YouTube. Във видео, с продължителност около четири минути, американският президент предупреждава за „заплаха от насилие и анархия“, произтичаща от „радикални леви групи“. Във видеото кадрите на безредици и грабежи са заменени с кадри на полицаи, прегръщащи се с цивилното население и на боклук по улиците.

„Този случай е поредното напомняне, че Twitter определя правилата по своя преценка“, казва Андрю Кларк, говорител на щаба на президента, пред The Hill. Според него администрацията на мрежата за микроблогинг „многократно не успява да обясни защо правилата ѝ, очевидно, касаят само предизборната кампания на Тръмп“. Кларк нарече премахването на видеоклипа „ескалация на двойните стандарти“.

По-рано администрацията на Twitter маркира клипа на Тръмп за бунтовете в Минеаполис като нарушаване на забраната за оправдаване на насилието. В съобщението си американският президент нарече участниците в погромите бандити и предупреди, че „в случай на затруднения“ федералните власти на САЩ ще поемат контрол над ситуацията. Той цитира един американски полицай, който казва, че „когато грабежите започнат, започва и стрелбата“.

В много щати се провеждат масови протести и безредици след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис. Полицията използва задушаващ прийом при задържането му на 25 май. В борбата с безредиците към местната полиция често се включва и националната гвардия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари