Цвети е копие на покойната си майка

0

Пълно копие на майка си е гимнастичката Цветелина Стоянова.

Майка и дъщеря имат еднакви красиви овални лица, същите очи, същите скули и устни.

Бабата на спортистката показа снимки на покойната си дъщеря Анета, която умира едва на 38 години от инсулт през 2006 година, предаде "България Днес".

Смъртта й е внезапна и съкрушителна за всички - Анета оставя две малки дечица полусираци - Цвети и братчето й Найден. Момченцето остава да живее с татко си в столичния кв. "Слатина" - двамата се гледат по мъжки. Баба Цеца на свой ред решава да прибере внучка си в кв. "Надежда", където пенсионерката живее със своя съпруг, който днес също не е измежду живите. Човекът не успял да преживее загубата на дъщеря си Анета и се поболял от мъка. Умира преди около две години.

"Стройна, красива, фина - такава беше Ани. Като дете искаше да стане гимнастичка, но бяхме закъснели значително с годините. Знаете, че има срокове, в които започват тренировките в художествената гимнастика. Има определени периоди, когато започва извайването на тяло и всички физиологически процеси в израстването са важни. В крайна сметка нейната мечта сбъдна Цвети, която стана една от най-добрите гимнастички в България", сподели през сълзи, но с гордост пред вестника баба Цеца.

Възрастната жена разказа, че когато майката на Цвети била малка, се качвала на масата в хола и тренирала грациозните упражнения с бухалки и лента, вживявайки се като професионалист и носителка на златни медали.

"Каква ирония само, Ани не стана шампионка в гимнастиката, но Цвети грейна като първенец в този спорт. Дори не съм броила колко отличия притежава внучката ми. Най-много медали ни е носила от времето, когато беше индивидуален състезател. Едва по-късно се присъедини към ансамбъла. Сега се сещам още, че майка й Анета като дете по едно време бе изпочупила всичко в стаята - де що имаше лампа и полилей, беше на сол. Много й се щеше да се реализира в спорта, но не успя. Ожени се, мъжът й стана треньор по бокс, изобщо - младото семейство си ги влечеше само спорт. После синът им Найден започна да се занимава активно с тренировки, както и Цветелина. Не е като да не сме имали поводи за радост", връща лентата назад в годините баба Цеца.

Повече от седмица след зловещия инцидент с гимнастичката, която скочи от 6-ия етаж на блока посред бял ден на 14 юни, пенсионерката не спира да ридае и трепери за здравето на своята внучка. На въпрос получава ли морална подкрепа от някого в момента тя отговаря така:

"Само към небето гледам. Силно вярвам, че Ани не иска с дъщеря й да се случи нещо лошо. Някак си мисля, че именно тя й помага в тези трудни моменти, когато се бори за живота си в болницата. Надявам се силно и Богородица да бди над това добро дете, нека Божията майка вдъхне сили на Цветелина и я върне при нас", споделя жената.

Баба Цеца не крие, че съседите изпитвали истинско неудобство след случката. Комшиите били видимо сконфузени, когато се засичали с нея пред блока или във входа.

"Хората не знаят какво да кажат, мъчно им е, виждам ги и усещам, че им става неудобно. Каквото и да изрекат обаче - не ми носи никаква утеха. Все така боли и гори в сърцето ми. Мисля и премислям всяка минута - скочила ли е, или е инцидент... Отказвам да приема, че е искала да се самоубие. Тя обичаше живота. Просто се опитвам за себе си да намеря разумно обяснение защо го е сторила. Само тя си знае... Ако реши някой ден - нека каже на мен или на обществото. Но да бъде разпитвана, това не го одобрявам. Детето е преживяло нещо, ако се е хвърлила по нейна воля, сигурно й е било много тежко в душата. Какво е то - само може да гадаем", реди още пенсионерката.

Димана ДОЙЧИНОВА

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари