Цвети на рождения си ден: Искам да оздравея!

1

"Най-важното вече е да съм здрава и да се възстановя, това ще е най-големият подарък за рождения ми ден!"

Тези думи е споделила на баба си Цеца вчера рано сутринта в телефонен разговор гимнастичката Цветелина Стоянова, която точно преди 3 месеца скочи от 6-ия етаж на панелка в София.

Баба Цеца вече е най-щастливият човек на земята... Снимка: Борислав ТРОШЕВ

Фаталният 14 юни вече е само горчив спомен за грацията и нейното семейство, което преживя кошмарни месеци. Затова баба й предпочита да не се връща в онзи ден, когато крехката Цвети скочи от над 15-метрова височина.

Вчера златното ни момиче навърши 22 години, за съжаление - все още на легло. Възрастната жена, която я отгледала Цвети след смъртта на майка й Анета, разкри, че гимнастичката в момента се намира в медицински център, където ежедневно се подлага на рехабилитации, информира България днес.

"Мускулите й са отслабнали след дългия престой в болницата. Нуждае се от специализирани грижи, за да се оправи напълно. Не е вярна информацията, че се намира в апартамент. Все още не е оздравяла на сто процента, дай Боже скоро да се прибере вкъщи", каза пред вестника жената.

На рождения ден на Цвети вчера около нея са били баща й - треньорът по бокс Йордан Стоянов, както и брат й Найден. Всяка свободна минута с Цветелина прекарва и приятелят й Александър Любенов, който е активен спортист - вратар.

"Знам, че всички се вълнуват от това как е внучето ми. Тя е все по-добре, усмихва се, щастлива е. Това прави и мен най-щастливия човек на земята. Не мога да спра да повтарям, че освен на Бог благодаря от сърце и на всички лекари от "Пирогов", без които щеше да е немислимо... Истината е, че след подобен скок това е медицинско чудо. При нея оздравяването се случва по възможно най-добрия начин. Не намирам думи, с които да опиша каква радост изпитва сърцето ми", разказва с треперещ от вълнение глас пенсионерката.

След кратък престой в провинцията баба Цеца отново се е завърнала в жилището си в кв. "Надежда". Пенсионерката неотдавна замина на вилата си на село, където да се откъсне от напрежението около инцидента. Не скрива, че връщайки се в София, й е самотно сама, но вярва, че съвсем скоро Цветелина ще се завърне при нея.

Междувременно вчера редица спортисти, фенове и общественици честитиха рождения ден на Стоянова в социалните мрежи. Профилът на гимнастичката беше залят от честитки и най-пъстри пожелания по случай навършването на крехките й 22 години.

"Най-силното и красиво момиче празнува днес своя рожден ден! Бъди здрава, Цветенце! Нека всичко лошо остане зад гърба ти и оттук нататък само щастие, любов и късмет!", написаха от Федерацията по художествена гимнастика.

Хванала вирус, лекарите го овладели

Златното момиче навърши 22 години в компанията на най-близките си

Буквално седмица преди да изпишат гимнастичката от "Пирогов", тя се е разболяла от вирус, разкри баба й Цеца единствено пред вестника ни.

"В отделението по неврохирургия много я пазеха от вируси и типичните за сезона грипове, защото нещо подобно само може да усложни състоянието й. Уви, в последните си дни там Цвети се разболя от стомашен вирус, който е прекарала с тежко повръщане. За щастие лекарите овладяха обезводняване и я стабилизираха много бързо. Наистина за мен всички с бели престилки в "Пирогов" са светци. През цялото време бяха до нея, при всяка болежка", допълни жената.

Проф. Милан Миланов

Мина през 9-те кръга на ада!

Падането на Цветелина Стоянова от над 15-метрова височина е травма, несъвместима с живота. Това заяви вчера проф. Милан Миланов от "Пирогов". По думите му, ако гимнастичката хипотетично е попаднала в други европейски болници, най-вероятно е щяла да загине.

"Това момиче премина през 9-те кръга на ада. Все пак извадила е голям късмет, че е паднала първо върху дърво, след което на меки тревни площи, а не директно на цимента", посочи той.

Докторът е категоричен, че при Цвети вече са възстановени физиологичните нужди до 90%, но има нужда от упорита рехабилитация.

"20 000 лева струваха консумативите за операцията на Стоянова. Спортният министър Красен Кралев ги плати. Семейството й е скромно и няма откъде да извади толкова пари", допълни проф. Миланов.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари