Цветанка Андреева: Единственият вариант ПП-ДБ да управляват е с ГЕРБ

0
Политолозите Цветанка Андреева и Христо Панчугов коментират вариантите за правителство с първите два мандата
Политолозите Цветанка Андреева и Христо Панчугов коментират вариантите за правителство с първите два мандата Видео: NOVA

Политолозите Цветанка Андреева и Христо Панчугов коментират вариантите за правителство с първите два мандата

Има много трудни въпроси, които очевидно двете големи коалиции не са си отговорили. При ГЕРБ това е дали да понесат отговорността и да поемат властта, дори влизайки в друга непрестижна коалиция или ще отидем на предсрочни избори. ПП-ДБ са пред тежкия въпрос - с кой биха управлявали. Единственият вариант за тях сега е ГЕРБ, всички други са в тежка опозиция. Ако има шанс за кабинет, то той е около ГЕРБ. Това каза за "Твоят ден" по NOVA политологът Цветанка Андреева.

"Основната отговорност е на парламентаристите, макар че Радев може да има план. Той винаги вплита собствена стратегия в упражняването на властта и цели определени политически ефекти. Законите са завоалирани като изискване на ЕС и влизат към пакета за ПВУ, това измества акцента за правосъдната реформа, която единствено да обгрижи обществения интерес, но да не е за разчистване на сметки от олигарси", заяви тя.

Политологът Христо Панчугов смята, че президентът има план, въпросът е дали и партиите имат такъв. "Ако нямат, по-добре да отидем на нови избори. Партиите отказват да променят стратегиите си и нагласите на обществото. Или те ще отпаднат от политиката, или ще трябва да се променят. Лидерите трябва да започнат да говорят за собствените си планове, иначе виждаме загуба на време", посочи той.

Според него има разминаване по технологията на внасяне на бюджета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    реалист
    Една лъжа повтаряна няколко пъти...става истина...
  • 6
    2
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Герберастките "политолози" на pi ar sevi плъзнали по всички медии! ГНУС!!!
  • -4
    1
    плюс-минус
    Брак по сметка. За кого от двамата?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари