ЦСКА потегли в Европа с убедителна победа

0
Червените на практика си осигуриха продължаване към втория предварителен кръг на Лига Европа
Червените на практика си осигуриха продължаване към втория предварителен кръг на Лига Европа Снимка: Lap.bg

ЦСКА започна европейското си участие през сезона с убедителна победа над черногорския "Титоград" 4:0.

Червените на практика си осигуриха продължаване към втория предварителен кръг на Лига Европа, още преди изиграването на реванша.

Близо 12 хиляди зрители на стадион "Българска армия" видяха четири гола и много атрактивни изпълнения. За ЦСКА се разписаха Евандро, Тиаго, Жеферсон и Кристиян Малинов.

Треньорският щаб на червените заложи на няколко нови имена, сред които бяха Греъм Кери, Диего Фабрини и Пламен Гълъбов.Последният стартира вместо опитния Николай Бодуров.

ЦСКА можеше да открие резултата още във втората минута, но изстрел на Али Соу мина край вратата. В началните минути червените действаха активно и наложиха домакински натиск, който принуди гостите от Черна гора да се защитават в своята половина.

Постепенно след 20-ата минута "Титоград" погледна по-смело в предни позиции и без да прави нищо кой знае какво стигна до ситуации. Те дойдоха след грешки в защитата на ЦСКА, най-вече от Гълъбов, който беше колеблив. На ниво обаче се представи вратарят Витаутас Черниаускас.

Проблемите на ЦСКА идваха от липсата на идеи в предни позиции и еднообразието в атака, което се свеждаше до центриране на топката от фланговете. Защитата на "Титоград" обаче се справяше с всички ситуации.

Пет минути преди края на първата част ЦСКА поведе чрез гол на Евандро. Бразилецът добави, след като вратарят на черногорците Саша Иванович изпусна топката при изстрел на Тиаго от свободен удар.

Червените можеха да удвоят аванса си малко по-късно, но Гълъбов удари греда от няколко метра.

През втората част ЦСКА продължи да бъде значително по-добрият отбор на терена и да създава положения. Червените се нуждаеха от осем минути след подновяването на играта, за да стигнат до втори гол, който да ги успокои.

Негов автор стана Тиаго. Той вкара с глава от няколко метра, добавяйки изстрел на Кери. Първоначално вратарят Иванович парира удар на крилото, но нямаше шанс срещу португалеца.

Само две минути по-късно ЦСКА вкара още веднъж. И третият гол падна след неубедителна намеса на черногорския вратар. Този път Али Соу стреля, но вратарят изби, а при добавката притичалият Жеферсон се разписа.

Крайният резултат фороми Криситян Малинов, който влезе от пейката. Той наказа грешката на защитата на гостите и вкара на празна врата от около 15 метра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари