ЦИК: Във вторник ще обявим дали ще има балотаж

0
При 93.28% от протоколите първа политическа сила е ПП, следвана от ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане"
При 93.28% от протоколите първа политическа сила е ПП, следвана от ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане" Снимка: БНТ

При обработени 93.28% от секционните пртоколи първа политическа сила е „Продължаваме промяната“, следвани от ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане"

От Централната избирателна комисия дадоха брифинг пред медиите с последни данни за изборите 2 в 1, проведени през вчерашния ден

97,21% от изборните протоколи са обработени към 18 ч, съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева, предаде БНТ

В ЦИК са предадени документите на 7 РИК. Желанието ни беше до 24 ч днес да пристигнат всички протоколи от РИК, но поне тези, които не могат да пристигнат тази нощ, да го направят до утре сутринта, допълни тя.

Утре е срокът ЦИК да обяви има ли избран президент или ще бъде насрочен балотаж за следващата неделя.

Срокът за обявяване на резултатите от изборите за НС е в четвъртък и той ще бъде спазен, смята Матева.

По думите й, ЦИК се е справила добре с обработването на резултатите. Не е имало напрежение нито в страната, нито в чужбина.

На заседание на ЦИК се взема решение при разминаване между данните в машината и контролните разписки, но водещи са данните в устройството, обясни Матева в отговор на въпрос по случая с разписката, която беше изядена от избирателка в столична СИК.

Предстои да бъде установен броят на машините, които не са работили. ЦИК има в резерв около 900 устройства, които могат да заменят дефектиралите, допълни още Матева.

ЦИК изпълнява задълженията си по договорите и ще бъдат платени договорените суми, заяви Матева в отговор на въпрос за отношенията с фирмата доставчик на машините "Сиела Норма".

При обработени 93.28% от секционните първа политическа сила е „Продължаваме промяната“, следвани от ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

Следващият президент ще бъде избран на втори тур между кандидатурите на Румен Радев - Илияна Йотова ( 49.9%) и Анастас Герджиков - Невяна Митева (22.75%).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари