Циганин изхвърли мъртвото си куче край училище

0

Бургаски циганин си изхвърли мъртвото куче край училище ОУ „Христо Ботев” в ромския кв. „Победа”, сигнализира жителка на квартала, предаде Флагман.бг

В квартала, който се намира на брега на морето, живеят и много българи, които обаче са принудени да се борят с ромската немърливост и битие, подходящи за началото на 17-18 век, но не и за 21-и век.  

Смуглите бургазлии изхвърлят боклуците си където им видят очите. Така е направил и неизвестен циганин, който е захвърлил умрялото си куче – улична превъзходна на боклука. Мнозина с право се притесняват да не пламна зараза, защото сметището е станало подходяща среда за плъхове, а и температурите започват да се повишат в следващите дни.

Мария Живкова призовава Общината да прати служители, които да изринат незаконното бунище и да се санкционират строго всички нарушители.

Бургаските роми от 70-те години се настаниха в някогашния квартал „Кумлука”, а в последните години гетото значително започна да се разширява, заради сериозния естествен прираст на малцинствената група, както и прииждащите роми от Ямболско и Сливенско.

Общината реализира няколко акции в най-върлото гето, за да събори незаконни къщи. Продължава да го прави без да вдига шум, за да не се нагнетява напрежението. Последно бяха изринати всички незаконни бараки от т.нар. Южен плаж на Бургас, а буквално през сесия се приемат ПУП-о за разширяване на улици в квартала – елегантен начин за разрушаване на ромските коптори.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари