Цецо Батмана агонизира в затвора

0

Затворникът Цветан Господинов - Батмана, който беше жестоко пребит в началото на месец март и претърпя операция, е в затвора без да му се оказва медицинска помощ.

Това твърди майка му Мария Господинова. 

Жената сигнализира за недопустими условия, в които е поставен синът ѝ, след като е бил изписан от болницата, предава TrafficNews.bg. Според нейните твърдения Цецо не е бил настанен в Стационара, а направо в килия. Превръзките му не се сменят и не е бил закаран в болница за махане на шевовете на носа му.

Припомняме, е Цецо Батмана бе в отпуск от Пловдивския затвор по семейни причини, когато беше издебнат и нападнат от трима мъже пред дома си. Вследствие на мелето, той бе приет в болница със счупен нос, фрактури на горните крайници и други травми.

Направена му е операция на носа, а на 12 март е изписан и върнат в затвора, където не е поставен под лекарско наблюдение. В изписващата документация от болницата пише, че трябва да бъдат сменяни превръзки и тампони през ден, но това не е извършено от медицински лица в пловдивския затвор

"Не му дават лекарства, не са ми се обадили да му занеса - въпреки че има две рецепти. Добре че негов приятел е реагирал и му е занесъл аулин. Бил е със страшни болки. Той трябва да бъде прегледан, да се сменят превръзките, да се махнат конците - може да се стигне до сериозна инфекция", притеснява се майка му.

Жената твърди, че синът ѝ не е бил откаран в болница за сваляне на шевовете, като манипулацията е била предвидена за 21.03 /сряда/. Междувременно Цецо е подал молба към прокуратурата за удължаване на отпуска, тъй като медицинско предписания изисква да се намира в стерилна обстановка. В затвора му казали, че когато бъде уважена и го пуснат, ще отиде да си свали шевовете. 

Името на Батмана излезе в публичното пространство след арестите за палежите на колите на шефа на затвора Божил Иванов и коменданта на затвора Стефан Георгиев. Той даде показания, уличаващи за престъплението Цветелин Кюркчиев - Тъпото, Александър Господинов - Доктора и Илиян Сарийски - Жабата, които в началото на декември бяха арестувани след акция на Криминална полиция. 

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари