Цените на петрола отново се понижиха

1
Горивата у нас също поевтиняват
Горивата у нас също поевтиняват

Цените на петрола отново се понижиха след като пакетът за подкрепа на американската икономика беше спрян от Конгреса на САЩ, съобщи АФП.

Става въпрос за разговорите в Сената, където демократите не се съгласиха на бързо гласуване и ще има още преговори между двете камари на Конгреса и с Белия дом. Американският West Texas Intermediate се понижи с 2,5 процента до 22 долара за барел, докато суровият Brent, международният показател, падна с 4,9 процента до 25 долара за барел, предаде БГНЕС.

В момента американският петрол е на кота 22,71 долара за барел, съгласно данните на Business Insider и това е 15% растеж за сесията, а Brent-ът е 26,23 долара на барел, т.е. сега е в крива на понижение. Интересен факт е, че руският сорт "Уралс" е 21,40 долара за барел, но последните данни са от 20 март.

В България, бензин А95 продължава да поевтинява и вече е 2,02 лева на литър, като това е средната цена. Най-евтино бензинът върви на бензиностанциите на Марешки VM Petroleum - средно 1,77 лева, а CHIMOIL А95Н продава най-скъпо - средно 2,21 лева.

От 8 март досега поевтиняването е 9%!

Средната цена на дизела вече е 2,04 лева. Най-евтино го продават бензиностанциите на Марешки - средно 1,72 долара на литър, CHIMOIL го търгува средно за 2,23 лева на литър и това е най-високата средна цена. От 3 март насам поевтиняването е над 10%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари