Цацаров и Гешев наградиха МВР за разследването на НАПлийкс

0

Главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му и бъдещ приемник Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов са наградили разследващи полицаи и прокурори, работили по няколко шумни дела, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Служителите на МВР са наградени заради разследването на теча на данни от НАП, разкриването на двойното убийство в Негован и разбита престъпна група за телефонни измами в гр. Левски.

"Служебна благодарност и наградни ножове получиха отличените магистрати и служители", съобщават от държавното обвинение.

Освен широкото медийно отразяване, което получиха, общото между трите случая е, че разследванията по тях не са приключили, припомня mediapool.bg.

По делото за хакването на НАП са обвиняеми трима души – 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, шефът на фирмата "ТАД-Груп" Иван Тодоров и търговският директор на дружесвото Георги Янков. Бойков е обвиняем в тероризъм чрез компютърно престъпление, а другите двама – като негови подбудители. В момента само Тодоров е в ареста.

Заподозрени за убийството край Негован са двама строителни работници Пламен Шлапяшки и Георги Ненчев. Двамата са обвиняеми за убийството на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна. Телата им бяха открити в близост до водоем край Негован. Според разследващите те са били убити с цел да бъдат ограбени.

Групата за телефонни измами от Левски бе разбита през април. След арестите зам.-главният прокурор Иван Гешев се похвали, че около месец почти не са регистрирани подобни престъпления. Преди дни прокуратурата проведе акция срещу телефонни измамници и във Ветово, а Гешев обяви, че целта е до средата на следващата година тези престъпления чувствително да намалеят.

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари