Трима души са в болница в Тайван след като погълнали капсули с перилен препарат

0
Една от пострадалите е казала, че е помислила капсулите за бонбони
Една от пострадалите е казала, че е помислила капсулите за бонбони

Една от пострадалите е казала, че е помислила капсулите за бонбони

Най-малко трима души са били хоспитализирани, след като по погрешка са погълнали капсули с течен перилен препарат, които са били раздадени като безплатен подарък по време на предизборната кампания за президентската надпревара в Тайван, съобщават тайвански медии, предаде Асошиейтед прес и БТА.

Една от пострадалите е казала, че е помислила капсулите за бонбони, съобщи Централната информационна агенция.

Капсулите се предлагали в частично прозрачни опаковки със снимки на кандидата на Националистическата партия Хоу Юи и неговия партньор. Върху торбичката е написано "Гласувайте за № 3", мястото в избирателния списък на партията, и че всяка капсула може да изпере до осем килограма дрехи.

Предизборният офис на националистите е раздал около 460 000 капсули. Хунг Чунг-чанг, ръководител на офиса в централен Тайван, се извини за инцидента, съобщи информационната агенция.

"При следващата вълна от посещения от къща на къща няма да разпространяваме такъв вид агитационни материали", каза Хунг във видеоклип, излъчен по SET iNews. "Също така ще подчертаем пред селяните чрез нашите организации на местно ниво, че това са капсули за пране, а не бонбони."

Сред хоспитализираните са 80-годишен мъж и 86-годишна жена, които са били изписани, след като им е била направена промивка на стомаха, съобщи информационната агенция.

Хоу е основният конкурент на Уилям Лай от управляващата Демократична прогресивна партия на изборите в събота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари