Откриха отровна съставка в пратки с индийски подправки

0
Опасни продукти са засечени в  в Сингапур и Хонконг
Опасни продукти са засечени в в Сингапур и Хонконг

Опасни продукти са засечени в в Сингапур и Хонконг

Индийското управление за контрол на безопасността на хранителните продукти и спазване на стандартите (FSSAI) информира за мащабни проверка на партия произведени и изпратени зад граница подправки и билки с индийски произход, съобщава Reuters.

Продуктите се доставят на световния пазар от MDH и Everest. В билките и подправките е открит опасен етиленов оксид, отровен за животни и хора. Етиленовият оксид има канцерогенни, мутагенни и наркотични ефекти.

Пратки с опасни продукти бяха открити в Сингапур и Хонконг, където бяха докарани отровни кърита и гарам масала. В тази връзка големи проверки на вносни подправки и билки вече са инициирани от властите на Австралия и Нова Зеландия, информира Агенция Фокус.

"Всеки продукт ще бъде анализиран за съответствие със стандартите за качество и безопасност“, опитаха се да успокоят вносителите от FSSAI.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Абе
    Какво влиза в България,кой ше ни каже,я?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари