НСО въвежда мерки за сигурност в София

0
Забраняват безпилотни летателни средства (дронове) около площад „Свети Александър Невски“
Забраняват безпилотни летателни средства (дронове) около площад „Свети Александър Невски“

Забраняват безпилотни летателни средства (дронове) около площад „Свети Александър Невски“

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност за Светата литургия за Възкресение Христово в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ в столицата.

Гражданите ще имат достъп след 21:30 часа след проверка през пунктове, организирани при северния и при южния вход на храм-паметника.

За времето от 21:00 ч. на 4 май до 02:30 часа на 5 май се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 м и с център пл. „Свети Александър Невски“.

На 6 май (понеделник), Ден на храбростта и празник на Българската армия, от 10:00 часа ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Почит и признателност пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния воин в столицата.

Гражданите, които желаят да присъстват, ще имат достъп през пунктове за проверка, организирани при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 09:00 часа до 12:00 часа се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 м и с център пл. „Свети Александър Невски“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари