Трифон Вълков: Ковид-19 ще продължи да бъде част от ежедневието

0
Днес СЗО обяви край на пандемията
Днес СЗО обяви край на пандемията Видео: NOVA

Днес СЗО обяви край на пандемията

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че COVID-19 вече не представлява извънредна ситуация за здравето в световен мащаб, което е важна стъпка към края на пандемията, причинила смъртта на повече от 6,9 милиона души.

Зад решението на СЗО стоят решенията на един цял конгломерат от учени, една комисия, която съветва Организацията. Решенията на тази комисия са продиктувани, както е изложено и огласено по подточки по следния начин: „Ние имаме, в лицето на ваксините, начин за осъществяване на превенция срещу това заболяване. Появиха се медикаменти на базата, на които може да се осъществява лечение на пациенти, които са неваксинирани, а са заразени”. В стъпките, които изброи тази комисия, е именно и фактът, че до момента са разработени стратегии по отношение на противоепидемичните мерки”, обясни по NOVA д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница „Проф. Иван Кирков”.

Той поясни, че COVID няма да престане да бъде част от ежедневието на хората. „В доклада си СЗО се аргументира, като казва, че инфекцията продължава да представлява риск за здравето на хората и всяка една държава може да регулира мерките, които прецени да въведе за ограничаване на тази епидемия”, каза още Вълков.

За ваксините инфекционистът поясни, че поставянето на бустерни дози значително увеличава защитните сили на организма и предпазва от развитието на заболяването и попадане в болница. „Не мисля, че ваксинацията е загубила своята сила и значение”, е неговото мнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ДТЕПМ!
    Мама ти идиот, ковид-идиот! Двеста "бустера" да си хакнеш в мозъка прост!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари