Три години затвор за русенски наркодилър

3
51-годишният мъж е извършил престъплението само месеци след освобождаването му от затвора
51-годишният мъж е извършил престъплението само месеци след освобождаването му от затвора Снимка: Dunavmost

Осъдиха на три години лишаване от свобода наркоразпространител в Русе.

Постановената от Окръжен съд – Русе на 26.06.2019 г. присъда бе потвърдена от две инстанции. Тогава 51-годишният И. Н. бе осъден на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим за това, че на 08.06.2018 г., в гр.Русе в условията на опасен рецидив без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – хероин и метамфетамин всичко на обща стойност 2282,55лв., от които разпространил хероин с нето тегло 0.2198 грама чрез продажба на Е. Д. Делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата по обвинителния акт.

Въпреки наложеното наказание под законовия минимум, И. Н. го е обжалвал пред Апелативен съд – Велико Търново, а след това и пред Върховния касационен съд, тъй като го е счел за несъразмерно тежко. И въззивната, и касационната инстанция са приели, че отчетените от окръжните съдии смекчаващи отговорността обстоятелства не разкриват личността на подсъдимия като такава с по-ниска степен на обществена опасност, спрямо която може да бъде въздействано поправително с по-ниско наказание. В решението си касационните съдии отново са подчертали, че престъплението е извършено само месеци след освобождаването на подсъдимия от затвора, където е изтърпявал наказание от десет години и шест месеца лишаване от свобода за грабеж.

С това присъдата на Окръжен съд – Русе, с която И. Н. е осъден на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим вече е окончателна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари