Треньорите не препоръчват тези 3 упражнения, които доста хора практикуват

1
Не ги приемат за ефективни и дори ги смятат за опасни
Не ги приемат за ефективни и дори ги смятат за опасни

Не ги приемат за ефективни и дори ги смятат за опасни

Ако искаме да постигнем мечтаната фигура, то спортът и тренировките трябва да се превърнат в задължителна част от нашата рутина. Но, разбира се, не е важно само да присъстват, а и да са правилно подбрани спрямо вашите цели, възможности и състояние. Затова е добре да поверите тренировъчния си режим на професионалист, като по този начин ще избегнете и по-големия риск от евентуални травми.

Възможните упражнения и тренировки за безброй, но всички сме запознати с най-извесните от тях и сме ги изпробвали неведнъж. Обаче някои треньори отказват да приемат конкретни упражнения за ефективни и дори ги смятат за опасни, отбелязва Actualno.

Кои са част от упражненията, които фитнес треньорите не практикуват и съветват да избягваме, разберете в следващите редове.

Бърпита

Бърпитата са упражнения, които включват активното използване на ръцете, краката и тялото като цяло. Те натоварват тези части и гръбнака и всъщност има доста голям риск от получаването на травма при изпълнението им. Бърпитата са високоинтензивни упражнения и спомагат за изгарянето на много калории, но стремежът към бързото им изпълнение предава голям натиск на ставите и създава предпоставка за нараняване. Ако смятате обаче, че този тип упражнение е много ефективно за вашето тяло, то продължете с изпълняването му, но бъдете по-внимателни и следвайте правилно стъпките.

Напади с реверанс

Още познати като странични напади, те спомагат най-вече за стягане на долната част на тялото, по-добър баланс и подвижност. За да извлечем обаче максимален ефект от тях, нападите с реверанс трябва да се изпълняват бързо, като запазим и правилността на изпълнението. Това може да не се окаже толкова лесна задача и рискуваме потенциални травми на глезена или колянната става. При това упражнение се измества центърът на тежестта, нямаме достатъчно стабилност и при неправилно изпълнение е възможно разкъсване на връзки при „усукващото“ движение.

Коремни преси

Може би на света няма човек, който поне веднъж в живота си да не е правил коремни преси. Това е едно от най-известните и практикувани упражнения, което обаче също носи своите рискове за здравето ни. То се практикува с цел топене на мазнини в областта на корема и стягането й, но голяма част от вас ще се разочароват, като разберат, че коремните преси нямат толкова добри ефекти и не изграждат такава сила, че да ни донесат желаните резултати. Чрез тях ние главно постигаме само натоварване на много части от тялото, без особени ефекти. Според треньорите всяко друго упражнение е по-ефективно от коремните преси, особено ако включва и натоварване на краката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари