Тръмп признал, че носи "известна отговорност" за щурмуването на Капитолия

0
Това заявил вчера лидерът на републиканското малцинство в Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти пред свои колеги съпартийци
Това заявил вчера лидерът на републиканското малцинство в Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти пред свои колеги съпартийци Снимка: Getty Images

Конгресменът Кевин Маккарти заяви, че Тръмп признал, че носи "известна отговорност" за щурмуването на Капитолия

Президентът Доналд Тръмп призна, че носи "известна отговорност" за щурмуването на Капитолия от негови привърженици миналата седмица. Това заявил вчера лидерът на републиканското малцинство в Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти пред свои колеги съпартийци, съобщи Ройтерс, като се позовава на двама души, присъствали на брифинга.

Маккарти, който е убеден, че Тръмп е отговорен за насилието, споделил подробности от телефонен разговор с него, по време на емоционален двучасов телефонен разговор с републиканци, много от които продължават да са разделени по въпроса за насилието в Капитолия, посочили източниците.

"Аз бях много ясен с президента. Той носи отговорност за своите думи и действия", заявил Маккарти пред съпартийците си вчера, според един от източниците. "Попитах го лично днес дали носи отговорност за случилото се /.../ и той ми каза, че наистина носи известна отговорност за случилото се", добавил Маккарти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари