Трафикът на ТИР-ве увеличи броя на тежките катастрофи в Русенско

2
За първите шест месеца на тази година в Русенско са регистрирани 487 катастрофи
За първите шест месеца на тази година в Русенско са регистрирани 487 катастрофи

За първите шест месеца на тази година в Русенско са регистрирани 487 катастрофи

В Русенско се е увеличил броят на тежките катастрофи. Основна причина за това е интензивният трафик на камиони, който се наблюдава в последните месеци. Ако преди за денонощие по пътищата на областта са се движили между 1600 и 1800 камиона, то сега са повече от 4000, коментира Стилиян Станев - началник на група в сектор "Пътна полиция" в Русе.

Анализът показва, че за първите шест месеца на тази година в Русенско са регистрирани 487 катастрофи. От тях 140 са тежки, като 192 души са ранени, а 13 са загинали. Станев обясни, че през първото шестмесечие на миналата година са регистрирани 27 катастрофи по-малко. Ранени са 153 души, а са загинали 10.

По думите на Станев камионите, които пътуват към ГКПП "Дунав мост" и от граничния пункт към вътрешността на страната, използват основно тесния главен път Русе-Бяла.

"Камионите са много на брой. При движение след няколко тежкотоварни автомобила се образува опашка, като някои шофьори на превозни средства изпреварват рисково, което е предпоставка за инцидент", коментира Станев. Според него тежките пътно-транспортни произшествия могат да бъдат избегнати, ако пътят бъде с две ленти за движение в една посока. Той даде пример, че след разширяването преди години на пътя Русе - Разград с трета лента за движение броят на тежките катастрофи е сведен до минимум.

Станев каза още, че при специализирана полицейска операция в Русенско, свързана със спазването на правилата за движение по пътищата, за четири дни са проверени над 480 автомобила. Съставени са 74 акта и 211 фиша. С камера са заснети 121 автомобила с превишена скорост. Проверени са и 12 мотоциклета, като са съставени два акта и три фиша.

По думите на Станев статистиката показва, че над 30 процента от шофьорите, движещи се по пътищата в областта с превишена скорост, са чужденци. Най-много от тях са румънци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Хаг
    То всичко е оставено на съвестта на гражданите! :) Няма какво да се лъжем,то доста хора съвест нямат,нито поведение на граждани,загрижени за общото благо!
  • 3
    3
    Ачо
    На 11.07.2022 г в 02:40 ч през кръговото в посока гарата мотор с пълна газ ,без заглушител на ауспуха събуди сигурно няколко стотин души!Наистина ли сте безсилни срещу подобни прояви? Ако е така,то просто не ви е мястото там!
  • 3
    2
    Plamen
    Засилете присъствието си по пътищата!Как е възможно близо 70000 души ведомство,а хора на терен да няма!Какъв контрол осъществявате така! Сложете камери за скорост по Волов!Помнете ми думата ,просто е въпрос на време там да стане тежко ПТП!В района има спирки,дестка градина,бензиностация ... Камиони и автомобили се движат с огромна скорост надолу по склона!Как ще спре внезапно един натоварен камион ? Карам активно и понякога със седмици не виждам полиция!Виждам ги само при настъпил инцидент!
  • 7
    1
    русенец
    Тоя малоумник откъде го изкопахте? В Германия трафикът е в пъти по-голям, а катастрофите в пъти по-малко. Разликата е, че там имат полиция, а тук - не. А бе, милиционер, поне с гонките и моторджиите можеш ли да се справиш? Или смяташ да си кюташ някак си , да се пенсионираш на 45-47 и да станеш охрана в някой МОЛ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари