Тоя за какъв точно се мисли?

0
Тези смешни номера, само болен мозък може да ги измисли
Тези смешни номера, само болен мозък може да ги измисли

Значи и таксата "празни столове" раздели будната общественост!

Вие добре ли сте?

Някои твърдят, че ресторантьорът бил в правото си. Ами да, всеки е в правото си да си навреди на бизнеса с тъпотата си, и не само на своя, а и на цялата клета созополска туристическа общност, чието реноме и без това отдавна е сринато точно благодарение на подобни тарикати, които смятат да кашират през сезона всяка минута и в последната долнопробна кръчма! Ама като не го правят с най-елементарен бизнес усет и финес, стават за смях.

Трябва да се разбере, че ако няма предварително установени контрактни отношения, дори и устни, ресторантьорът не може да таксува за столове! Какво има да се дискутира не разбирам! Ако иска да не си губи столовете, би могъл да иска капаро (20лв) за всеки резервиран стол. Обаче, това не му отърва, защото малко хора ще дойдат на крака да му носят капаро за няколко стола, защото резервации се правят основно по телефона и така ще изгуби повече клиенти! Можеше устно да ги предупреди по време на резервацията, че ще взема такса за празен стол, но не му отърва, защото никой не може да гарантра на 100%, че всички ще дойдат и няма да направят резрвацията в тази кръчма, при наличие на много други!

Хиляди ресторанти оперират по един и същи начин навсякъде по света. Отказаните резервации се дават на други хора или столовете остават празни.

Тоя за какъв точно се мисли? За по-хитър?

И последно, ако не са се преместили там на друга маса, както се твърди, че са ги помолили, той би могъл спокойно да ги помоли да напуснат. Тогава всичко щеше да си бъде ОК.

Но тези евтини смешни номера, само болен мозък може да ги измисли. При това ТЪП мозък.

Татяна Кристи

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари