Отнемат звездите на заведението с такса "празен стол"

0
Освен това на ресторанта ще бъде наложена глоба
Освен това на ресторанта ще бъде наложена глоба Снимка: BULGARIA ON AIR

"Начисляването на такса "Празен стол" е недопустимо.

Това вреди на българския туризъм. При подобни нарушения на обществения ред потърпевшите непременно трябва да сигнализират органите на МВР. Извършените проверки показаха, че въпросното заведение отговаря на категоризацията си - 2 звезди. Освен санкцията от страна на КЗП, от Министерството на туризма предвиждаме и задействане на процедура по отнемане на звезди". Това заяви пред BULGARIA ON AIR министърът на туризма Николина Ангелкова.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще наложи глоба на ресторанта в Созопол, който включи такса "Празен стол" в сметката на свои клиенти. Скандалът избухна, след като един от тях публикува касов бон, в който освен консумираните храни и напитки, бяха включени и по 20 лв. за незает стол на масата - за предварително резервирани места. Така клиентите трябвало да платят допълнително 80 лв.

Пред BULGARIA ON AIR собственикът на заведението Тони Матеев се оправда, че това било единичен случай.

Министърът на туризма бе категорична, че дори и след края на летния сезон разчистването на незаконни обекти по българското Черноморие ще продължи, като целта е обликът на курортите ни изцяло да се промени.

"Морето в момента е абсолютно чисто, изградени са редица пречиствателни станции и непрестанно се вземат проби за измерване чистотата на водата", обясни още Ангелкова.

И допълни, че след направена проверка на плаж "Корал" съвместно с Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), Регионалната здравна инспекция (РЗИ), МВР, общината и областната управа, е установено, че налице е безстопанственост на частните имоти, които се намират зад плажа. Предстои собствениците им да бъдат санкционирани.

"Също беше установено и че имот, който е държавна собственост, има нерегламентирано електроразпределително предприятие. РИОСВ попаднаха и на незаконна водоснабдителна помпа", обясни Николина Ангелкова.

По случая са били сигнализирани прокуратурата и съответните институции, за да може нарушенията да бъдат преустановени.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари