Товарен влак премаза автомобил край Карлово

0
Товарен влак премаза автомобил край Карлово
Катастрофа на железопътен прелез между товарен влак и автомобил стана тази сутрин спря движението на влаковете в междугарието КарловоБаня. Водачът на колата не се е съобразил със задействаната сигнализация, съобщава "БГНЕС".

Инцидентът стана около 08:20 часа в междугарието Карлово - Баня, на спирка Дъбене. От НКЖИ заявяват, че жп прелезът има автоматична бариера. При редовно задействана звукова и светлинна сигнализация, лек автомобил предприема забранено преминаване. Вследствие на това, колата е ударена от товарният влак на "Българска железопътна компания. По първоначална информация, шофьорът на автомобила е загинал.

Поради инцидента движението на влаковете между Карлово и Баня е временно преустановено. За пътниците от влака е създадена организация за превоз с автобуси до приключване на разследването и възстановяване на движението.

НКЖИ нееднократно призовава водачите на МПС да спазват правилата при пресичане на жп прелез, за да бъдат избегнати инциденти с фатален край. С подобни действия от страна на шофьорите, се нарушават сигурността и безопасността на железопътния транспорт и живота на хората.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари