Тотално поскъпване на основни стоки в Русе

10
Една и съща марка, на един и същ производител осъмва с надценка от 40%?!
Една и съща марка, на един и същ производител осъмва с надценка от 40%?! Снимка: Getty Images

Една и съща марка, на един и същ производител осъмва с надценка от почти 40%?!

Не съм икономист и никога няма да бъда, ако требва да перифразирам една популярна българска песен. Но нещо се случва и всеки нормален българин вижда, че инфлацията лети с бързи темпове нагоре, а платежоспособността на хората рязко намалява.

Само за два дни имаме тотално поскъпване на основни стоки. Ето пример от един квартален русенски магазин. Влизам в петък и купувам олио за 2,69 лева. След това в понеделник / два дни по-късно/ виждам, че същото олио струва 3,69 лева.

Какво се е случило през тези два дни, че една и съща марка, на един и същ производител осъмва с надценка от цял един лев?!

Ще ви кажа – спекулации и задаваща се яростна инфлация след раздвижване на пазара постпандемично. В условията на валутен борд да докараш държавата до подобен вид инфлация, е наистина „талантливо тъпо“ управление. Не е нужно да си финансист, нито дори да си икономически грамотен, за да разбереш, че тези, които ни управляват, са не просто некомпетентни, а престъпно нехайни за народа си.

Повсеместното опростачване и „калинкинизиране“ на България, очаквано ще доведе до национална катастрофа. Уви!

В най-тежките и трудни времена трябва начело на държавите да стоят умни лидери, визионери и морално издържани хора.

В Европа, към която уж принадлежим и ние, начело на Австрия е Себастиан Курц, завършил право във Виенския университет. Във Франция е Еманюел Макрон, който завършва философия във Висше училище по политически науки в Париж, след което и администрация. И още един пример – в съседна Гърция където премиер е Кириакос Мицотакис, завършил Харвардския университет, а след това продължава в Станфордския университет. Тези страни имат умни лидери, които дори и в най-критичните времена, може да вземат адекватни управленски решения.

Какво ни очаква нас, обаче, с премиер Бойко Борисов, който с протекциите на баща си е приет пожарникарската специалност на МВР школата в Симеоново?

Нищо добро, скъпи сънародници. Когато те управлява необразован и прост човек, той няма как да вземе умни решения. Просто мирогледът му е ограничен. Той толкова си може. Затова и успя да докара тотален срив на българската икономика, дори в „здравата“ прегръдка на валутния борд. Не му се сърдете. Просто е време този и подобните нему хора никога повече да не бъдат допуснати до властовия ресурс на България. Никога!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари