Торнадо със скорост над 200 км/ч вилня в САЩ

0
Има тежко ранени и сериозни щети
Има тежко ранени и сериозни щети

Има тежко ранени и сериозни щети

Силни бури, включващи поне две торнада, раниха няколко души, повредиха домове и предприятия и събориха електропроводи в Арканзас и Мисури вчера, след което се очакваха ураганни ветрове и смерчове в голяма част от южните части на САЩ, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Няма данни за смъртни случаи в резултат на бурите към вчера вечерта, съобщиха официални лица.

Торнадо, което връхлетя Спрингдейл и съседния град Джонсън, на около 235 км северозападно от Литъл Рок, рани седем души, двама от които са в критично състояние, заяви шефът на отдела за управление на извънредните ситуации в окръг Вашингтон, Арканзас, Джон Лутър. Той не разполагаше с допълнителна информация за тях.

Националната метеорологична служба съобщи, че скоростта на вятъра при това торнадо е достигнала 178-217 км/ч.

"Изпратени са екипи за търсене и спасяване, тъй като има значителни щети и наранявания", заяви губернаторът на Арканзас Аса Хътчинсън.

В северозападната част на щата Мисури торнадо със скорост на вятъра около 145 км/ч удари Сейнт Джоузеф във вторник вечерта.

Бурите идват седмица след като торнадо в предградие в района на Ню Орлиънс остави след себе си разрушения през нощта и уби един човек.

В Спрингдейл са нанесени значителни щети, включително на физкултурен салон на начално училище и склад, съобщава KFSM-TV. Училищният район на Спрингдейл, който е най-големият в Арканзас, вчера отмени всички учебни занятия.

Бурите за довели до прекъсване на електрозахранването на около 80 000 домакинства в Тексас и Луизиана, около 56 000 в Луизиана.

В югоизточната част на Арканзас, западната част на Мисисипи, североизточната част на Луизиана бяха в сила предупреждения за торнадо.

До ранния следобед вчера беше издадено предупреждение за торнадо в по-голямата част от Арканзас, северна Луизиана, южна Мисури, югоизточна Оклахома и североизточен Тексас.

Близо 90 000 домове и фирми бяха без ток от Тексас до Мисисипи, където паднали дървета блокираха улица в столицата Джаксън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари