Топлофикация - Русе започва да произвежда енергия от природен газ

0
По думите на директора Севдалин Желев чрез въвеждането на природен газ ще се намали количеството на използваните въглища
По думите на директора Севдалин Желев чрез въвеждането на природен газ ще се намали количеството на използваните въглища Снимка: "Топлофикация - Русе"

По думите на директора Севдалин Желев чрез въвеждането на природен газ ще се намали количеството на използваните въглища

“Когенераторите, с които ще произвеждаме енергия от природен газ ще бъдат включени в работен режим още тази година“, заяви инж. Севдалин Желев, директор на „Топлофикация Русе“, цитиран от вестник БРЯГ.

По думите му чрез въвеждането на природен газ, ще се намали количеството на използваните въглища, с което ще се подобрят екологичните параметри.

По план извън отоплителния сезон ще се работи единствено на природен газ. Според инж. Желев преходът от твърди изкопаеми горива към природен газ ще отбележи важен принос към изпълнение на целите за създаване на нисковъглеродно производство на енергия.

По думите на инж. Желев преди да включат в работен режим съоръженията, те ще преминат всички необходими тестови изпитания.

Изпълнителният директор на дружеството посочи, че ще инвестират в производство на енергия и от биогаз. "В дългосрочен план имаме намерение да вложим допълнителни средства и в комбинираното производство на енергия. С реализирането на зелените проекти "Топлофикация Русе" ще бъде още по-модерното предприятие, което осигурява изцяло екологично отопление за крайните потребители. Приоритет за нас остават и инвестициите за подобряване на енергийната ефективност в цялото предприятие", заяви инж. Желев.

Инж. Севдалин Желев подчерта, че днес повече от всякога бизнесът е длъжен да мисли екологично. Той увери, че ще продължават да инвестират в екологични проекти.

Инж. Желев изрази надежда отоплителен сезон 2022/2023 г. да премине успешно и да осигурят качествено отопление и топла вода на своите клиенти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    до 5
    Веднага ти отговарям научно и еднозначно. Системата на изчисляване на цената на топлоенергията е "едно ъм ту гьотере"! ТЕЦ-ът е частен, бе брат! От къде да знам Ковачки колко курви издържа и къде строи замък, че да ти кажа какво му е нужно?
  • 2
    10
    русенец
    Като гледам тези розови, бели, жърти, кафяви и всякакви други пушеци от ТЕЦ-а, със сигурност мога да твърдя, че в него не се горят нито газ, нито въглища, а само боклуци.
  • -1
    9
    Веска Петкова
    Масовата представа за качествата на природния газ се свежда до топъл дом, спасение от цепенето на дърва и мъкненето на торби с въглища или пелети. Рядко изкачат статии, които да покажат индустриалните предимства на синьото гориво. Осъществяване на зелени проекти чрез употребата на природен газ ще уцели в десетката европейските практики за нисковъглеродна индустрия. А остатъчната пара след горенето на природния газ като премине през тези когенератори и се преобразува в електрическа енергия ще има две големи икономически предимства: продажбата на ел. енергия ще компенсира, когато цената на природния газ е висока, а когато цената на природния газ е ниска ще се генерира не малка печалба.
  • 6
    8
    Kach
    Газ,ама друг път.само се разпалване на газ.иначе-добрите стари въглища.ела и виж къф прахоляк е тука!
  • 6
    7
    До ВСИЧКИ АБОНАТИ на ТЕЦ
    Нека ТЕЦ-РУСЕ ДА СПРЕ УСЛУГАТА ТОПЛОПОДАВАНЕ.НЕ НИ Е НУЖНА.ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ПАРАТА ПОЛУЧЕНА СЛЕД ПРОЦЕСА ИЗГАРЯНЕ В СЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО СЕ ПОЛУЧАВА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ПО ПЪТЯ НА ПАРООБРАЗУВАНЕТЕ И ПОД ВИСОКО НАЛЯГАНЕ ЗАВЪРТАНЕ ЛОПАТКИТЕ НА ТУРБИНИТЕ КОИТО ВЪРТЯТ ГЕНЕРАТОРИТЕ? ЕДИНСТВЕНО ИМ ОСТАВА ДА Я ИЗХВЪРЛЯТ ВЪВ ВЪЗДУХА ЗАЩОТО НЯМА И ЗАВОДИ КОИТО ДА УПОТРЕБЯВАТ ПАРА ЗА ПРОМИШЛЕНИ НУЖДИ. СЪС СИГУРНОСТ ИМА ЕДИН ЗАВОД И ТОЙ САМ СИ ПРАВИ ПАРА С ВИСОК ГРАДУС В СОБСТВЕНА ПАРОЦЕНТРАЛА НА ТЕРОТОРИЯТА НА ЗАВОДА.МОЖЕ ДА ИМА И НЯКОЙ ДРУГ,НЕ ЗНАМ??????!!!! НЕ УСЕТИХМЕ НАМАЛЯНЕ НА ЦЕНАТА КОГАТО ГОРЯХА БОКЛУЦИТЕ НА ЕВРОПА ЧЕ И АФРИКА ЗА КОЕТО ВЗЕХА МИЛИОНИ ЗА УСЛУГАТА,А НИЕ ДИШАХМЕ ЛАЙНА.ТЕЦ - РУСЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ЕДНА АМОРТИЗИРАНА ВОЛСКА КАРУЦА КОЯТО ЕДВАМ,ЕДВАМ СЕ ДВИЖИ ОТ ДВА ПРЕСТАРЕЛИ ВОЛА.ЗА ПОДРЪЖКАТА НЕ ЗНАМ,НО СКЪРЦА И ДРЪНЧИ ОТДАВНА.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари