"Топлофикация Русе" бави възстановяването на детската площадка до Пантеона

0

Траян Тотев отправи свое питане до кмета Пенчо Милков

"Топлофикация Русе" АД продължава да бави възстановяването на детската площадка до Пантеона

Общинският съветник от групата на "Патриотите - ВМРО" Траян Тотев отправи свое питане до кмета Пенчо Милков от 04.07.22 г. във връзка с провеждани от "Топлофикация Русе" АД ремонтни дейности в района на детската площадка пред Пантеона на възрожденците кога ще бъде възстановена разрушената настилка на този терен.

От отговора на кмета до Тотев от 13 юли т.г. става ясно, че след уведомление за необходимостта за отстраняване на възникнала повреда на разпределител топлопровод, канално полагане на пл. "Възрожденски", дружеството е получило от Община Русе указание за възстановяване на терена и разрушените настилки на детската площадка в 7-дневен срок от датата на получаване на писмото-отговор, който срок вече е изтекъл 29 юни 2022 г.

След извършване на необходимите възстановителни работи експлоатационното дружество следва незабавно да уведоми общинската администрация, с цел извършване на оглед от страна на съответните служители на Община Русе и изготвяне на констативен протокол, в който да се опише състоянието на възстановения участък и прилежащото му пространство. Установено е, че "Топлофикация Русе" АД е възстановила само тревните площи в ремонтирания участък на детската площадка, като към датата на отговора на питането не е постъпвало уведомление на основание на чл. 6, ал.2 от наредба № 27 на Общински съвет - Русе.

Кметът уверява в отговора си Траян Тотев, че ще бъде извършена допълнителна проверка на място от страна на Община Русе, като при установяване на дефекти в изпълнявания участък или в близост до него имоти публична или частна собственост, нередностите ще бъдат описани в констативен протокол, който незабавно се изпраща на изпълнителя на строително-монтажните работи с указан срок за отстраняване на констатираните дефекти и/или ще се пристъпи към административно-наказателните разпоредби на Наредба №27 на Общински съвет - Русе.

На 36 редовна сесия на ОС - Русе зам.-кметът Магдалина Илиева съобщи, че такава проверка вече е извършена. Към последния работен ден от изминалата седмица обаче, почти месец след посочения от Община Русе срок, настилката и оградните съоръжения на участъка с ремонтни дейности на детската площадка все още не са възстановени в предишния им вид от "Топлофикация - Русе" АД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари