Топ 10 на най-търсените българи от Интерпол

0
Къро подготви бягството на Таки година по-рано
Къро подготви бягството на Таки година по-рано

Христофорос Аманатидис - Таки се измъква от правосъдието и безшумно напуска България през 2008 г. Година по-рано обаче неговият партньор от сенчестия бизнес Красимир Каменов-Къро подготвя бягството му в ЮАР. Наркоаверът му се установява в топлата страна, намира къща и отъпква пътя за бягството на Таки.

Смята се, че след като Европейският съюз натисна България за по-крути мерки в борбата с организираната престъпност, къртица в МВР донесла на Таки, че трябва бързо да се спасява, защото е в черния списък. Така от 2008 г. топнаркоразпространителят е в неизвестност.

След изчезването му броят на членовете на неговата група – „Бандата на чуковете“, намаля, но те не преустановиха дейността си. Преди година Таки поискал чрез адвокатите си делото да се гледа в Специализирания наказателен съд и обвиненията срещу него да бъдат свалени. Преди него същите молби са пускали Големия и Малкия Маргин и обвинените по едно от делата „Октопод“. Прокуратурата не внесе навреме обвинителни актове и разследванията бяха прекратени. Най-вероятно и Таки се надява на същото.

Братя Галеви изнасят 35 млн. лв. през офшорки

Братя Галеви – Пламен Галев и Ангел Христов, изнасят 35 млн. лв. през офшорни фирми, преди да избягат. Скандалните дупнишки бизнесмени изпрали огромната сума на Сейшелите и в други екзотични страни. Освен милионите други близо 577 хил. лв. също са били преведени в чужбина, като за целта са използвани фалшиви документи.

През 2012 г. седмица след като Върховният касационен съд окончателно осъди Братя Галеви на по 5 години затвор за сформиране и участие в престъпна банда за рекет и изнудване, двамата се оказаха в неизвестност. Когато съдебната охрана отиде да ги прибере за излежаването на присъдите, не ги откри и досега няма следа от тях. Случаят влезе в юлския мониторингов доклад на Еврокомисията като един от най-големите провали на съдебната ни система.

Смята се, че Пламен Галев и Ангел Христов вече са в Дубай,където отиват, след като близо 3 години се укриваха в ЮАР. Двамата са напуснали страната с фалшиви паспорти, тъй като от януари 2011 година с решение на Върховния касационен съд двамата имаха забрана да напускат страната.

Залавят Йоско Костинбродския в Солун, но пак го изпускат

Ръководителят на „Килърите 5″ Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския е обявен за международно издирване дни след като е освободен от ареста. Специализираният съд първоначално пуска гангстера, но веднага след това отново постановява задържането му.

Трите дни на свобода се оказват достатъчни за Йоско отново да се скрие от властите.

В края на 2012 г. босът от подземния свят бяга в Солун. Там наема апартамент в предградието „Явата“. След като е поставен под наблюдение, специалните части разбират, че в апартамента си той е въоръжен.

Решено е барлогата му да бъде щурмувана. Йоско е осъден на 33 месеца затвор и екстрадиран у нас, за да бъде обвинен като главатар на групата за мокри поръчки „Килърите 5″.

Специализираният съд обаче преценява, че престъпленията, за които е обвинен, са различни от посочените в издадената европейска заповед за арест.

Веднага след това Йоско беше обвинен в заплаха за убийство, отправена към апелативния прокурор Бранислав Славов, началника на сектор „Тежки престъпления“ Михаил Наумов и Алекси Василев от Националната полиция. Магистратите обаче пускат Йоско на свобода на 28 февруари 2012 г. и той потъва вдън земя.

„24 часа“ намери Красен Тенев преди Интерпол

Специално разследване на в. „24 часа“ успя да открие в Кения Красен Тенев, който бе осъден за печатане и разпространение на фалшиви бандероли, но успя да избяга от българските власти. До ден днешен мъжът не е върнат в страната ни и продължава да фигурира в списъците на Интерпол.

Причината е, че България няма сключена спогодба за връщане на престъпници с африканската страна.

Още през 2006 г. става ясно, че Тенев върти бизнес под името Фьодор Ковал в Кения. Той е бивш преподавател в Шуменския университет и след като напуска основава фирмата „Хермес и Хермес“ заедно с Румен Вичков. Компанията му се занимава с печатарска дейност и дълги години прави фишовете за спортния тотализатор.

През 2004 година службите получават информация, че пазарът в руските републики е залят с фалшиви бандероли.

Съмненията, че се произвеждат у нас, се потвърждават, а уликите сочат към фирмата на Тенев. Започва дело, което завършва с осъдителна присъда – 11 години затвор, намалена по-късно на 7 години.

В Кения Красен Тенев отново се впуска в бизнеса и става собственик на първото частно тото „6 от 49″ в страната.

Останалите българи от класацията можете да видите във в."Досие"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари