Тол полицията глобява шофьорите на "пътя на Марс"

29
Шофьорите са гневни заради безочието на държавата в лицето на АПИ
Шофьорите са гневни заради безочието на държавата в лицето на АПИ Видео: Деян Рашков

Шофьорите са гневни заради безочието на държавата в лицето на АПИ.

Пътят Русе - Кубрат е един от най-лошите в страната, а шофьорите ежедневно чупят автомобилите си в големите кратери. В знак на протест, през 2017 година беше поставен надпис "Добре дошли на Марс" на информационна табела на Агенция "Пътна инфраструктура" между селата Беловец и русенското село Тетово.

АПИ към протестиращ Кубрат: Няма пари, чакайте ТОЛ системата.

Над 20 милиона лева за ремонт на пътя Разград – Кубрат – Тутракан

След протест през месец април 2018 година на жителите на община Кубрат от Агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха, че „няма пари“, но проходите щели да се увеличат с въвеждането на Тол системата.

Днес вече имаме Тол полиция, която приоритетно се е заела да глобява шофьорите на "пътя на Марс". Вместо ремонт на този осеян с дупки път, шофьорите получават глоби, защото се движат през дупките без електронна винетка.

Деян Рашков е заснел случващото се и е публикувал видеото в социалната мрежа. Г-н Рашков пита новоназначените служители на АПИ, какво контролират и дали знаят на кой път се намират.

Другият проблем е, че неработещи камери за разчитане на е-винетки са заменени от добре заплатени момчета.

Неработещи камери за разчитане на е-винетки са заменени от добре заплатени момчета с плашещ вид

Служителите на АПИ спират коли на око.

АПИ отново набира популярност с отрицателен знак сред водачите на моторни превозни средства. Този път като проблем се откроява скъпо струващата система за разчитане на електронните винетки от тол-системата и момчета, всяващи страх у спираните водачи на МПС, пише сайтът Nbox.bg

Според източници на NBOX, камерите, които трябва да разчетат винетките, не работят, а данните се въвеждат ръчно в системата. Предполага се, че този проблем ще съществува още три месеца.

По нашенски, системата, за която са потрошени сума ти пари, е заменена от млади служители на АПИ с вид на момчета от 90-те години на миналия век, придружавани от полицаи, тъй като АПИ няма право да спира нарушители.

За отбелязване е, че заповедта между министъра на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за съвместни екипи бе до края на февруари.

Това означава, че от началото на март служителите на АПИ работят без МВР. Задава се хаос, предупреждават източниците ни.

Проверка на NBOX показа, че служителите към тол звеното още нямат бланки, на които да пишат евентуалните актове. А и на какво основание ще го правят с оглед правомощията си?

Към тези абсурди трябва да добавим, че повечето от младежите, изпълняващи ролята на камери за разчитане на е-винетки, като единствен отличителен знак притежават само сигнални жилетки с надпис „БГтол“. Без баджове, без униформи, с ръце в джобовете, поведение като на изпълнителна бригада от недалечното минало, един господ знаещ дали имат служебни карти, тъй като не се легитимират при спиране, с излъчване, което буди по-малко респект, но повече страх.  

Заплатите на  тол-служителите, заместващи неработещите камери, са 1100 – 1300 лв. – добра заплата на държавен служител без стаж и без определена квалификация.

Младите служители на АПИ и към момента спират безразборно коли, преценявайки на око кой може да има винетка и кой не. И пак по нашенски, при наличие на е-система, данните се вкарват на ръка. От началото на месеца, обаче, откакто тол-звеното вече не патрулира със служители на МВР, всяка трета кола не им спира, а и самите служители на АПИ не знаят какво да правят в такава ситуацуя.

Има ли смисъл да питаме кога ще заработи електронната администрация и електронното управление, за което откакто се е заговорило, са потрошени милиони държавни пари, но резултатът се свежда до намиране на работа на млади партийни активисти на добра държавна заплата, които като в бакалия от миналия век пишат данни на тефтер?

А лятото предстои и тежкотоварните превозни средства да бъдат обхванати от тол-системата. Световната банка е изготвила предписанията за информационната политика на АПИ в това отношение, вкл. и подробно описание какви листовки да се разпространяват и къде, за да бъдат информирани шофьорите как работи системата и какво да очакват.

Но засега не сме видели нито информационните материали на АПИ, за които са отпуснати средства, нито системата може да ни впечатли с нормалната си работа.

Както се казва, интересното предстои. А АПИ продължава да стои пред обществеността като страничен наблюдател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

 • 10
  26
  Към 25-ти
  Събират се пари по ред и начин определен със закон.ПЪТИЩА СЕ ПРАВЯТ ПО РЕД И НАЧИН ОПРЕДЕЛЕН СЪС ЗАКОН.ПРАВЕНЕТО НА ПЪТ ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ ПО РЕД И НАЧИН ОПРЕДЕЛЕН СЪС ЗАКОН.ПОЛАГАНЕТО НА ПЪТ ИЗИСКВА СПАЗВАНИЯ НА САМАТА ТЕХНОЛОГИЯ НА ПОЛАГАНЕ,ТОВА ПЪТ ЛИ Е? ЗАКОНОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ МАЙ НЕ СА СПАЗЕНИ И ТОЗИ ПЪТ ТЕХНИЧЕСКИ Е НЕИЗПРАВЕН.СЛЕДОВАТЕЛНО ТЕЗИ ХАПЛЬОВЦИ НЯМАТА РАБОТА ТАМ.
 • 9
  25
  Служба ТОЛ
  Функционира от Януари,наистина,какво ли са отрзили до сега свързано с пътя за който прибират пари? Прибират пари за услугата която ни се предоставя,а именно да се движим по асфалтов път.
 • 8
  24
  До 4-ти,6-ти и 7-ми...Защо ли?
  Защо е такова отношението ли? Защото знаем как мина конкурса и кой на кой е човек и как стават назначенията на държавна служба,общинска и т.н. Защото нито един от тези държавни или на агенцията АПИ служители,СЕ ХВАЩАМ НА БАС НЕ Е НАПИСАЛ ЕДИН РАПОРТ ЧРЕЗ НАЧАЛНИЦИТЕ СИ ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ТОВА ЧЕ СА ЗАВАРИЛИ НА МЕСТО ПЪТ КОЙТО СЪЗДАВА ОПАСНОСТ ЗА ПТП ПОРАДИ ЛИПСА НА МАРКИРОВКИ,МНОЖЕСТВО ПОВРЕДИ КОИТО ЩЕ ВКАРАТ И ЗАСТРАХОВАТЕЛ В ПРЕРАЗХОДИ И ЕВЕНТУАЛНО ЗДРАВНАТА КАСА.ДЛЪЖНИ СА ДА УВЕДОМЯТ РЪКОВОДСТВОТО ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ.ЗАЩОТО ТОЧНО ТЕЗИ НАЗНАЧЕНИЯ ПО НАЧИНА ПО КОЙТО СА НАПРАВЕНИ,ПАПАГАЛСКИЯ ПОДЪРЖАТ СТАТУКВОТО СРЕЩУ КОЕТО ВСИЧКИ ЛАЯТ. В СУБЛИВНИЯТ МОМЕНТ ЩЕ КАЖАТ НА ЧЕРНОТО ,БЯЛО ИЛИ ОБРАТНОТО ИЛИ НИЩО НЯМА ДА КАЖАТА(НЕ ВИДЕЛИ) .ЗАЩОТО СА ЧАСТ ОТ СИСТЕМАТА КОЯТО ОГРАБВА НАЙ-БЕЗОЧЛИВО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ПОД НАДСЛОВ" НИЕ СМЕ И НИКОГА ДРУГИ НЯМА ДА ИМА". ТЕЗИ БЕДНИ СЛУЖИТЕЛИ КОЙ БЮДЖЕТ ЗАХРАНВАТ И КЪДЕ ОТИВАТ ПОСЛЕ ПАРИТЕ И ПРИ КОГО? И С НАШИТЕ ПАРИ ПО НАШАТА ГЛАВА.СЛУЖИТЕЛИТЕ СА ПАПАГАЛИ НА ВЛАСТА КОЯТО ВСИЧКИ МРАЗИМ ДОСТА ОТДАВНА.ОТДАВНА ИНСТИТУЦИЙ И ВЕДОМСТВА ОБСЛУЖВАТ ПЕРСОНАЛНИ И ПАРТИЙНИ ИНТЕРЕСИ.СРЕЩУ СКРОМНА ЗАПЛАТКА СЛУЖИТЕЛИТЕ ЩЕ МЪЛЧАТ ,КАКВОТО И ДА ВИДЯТ.ТАКА СИСТЕМАТА СЪЩЕСТВУВА И ВЪРВИ НАПРЕД,А НАРОДА БЯГА И ВЪРВИ НАЗАД.ЗА ТОВА СМЕ 6000 000 С ПЕНСИОНЕРИ И ИНВАЛИДИ. В ПОЛИЦИЯТА И ПРОКУРАТУРА И СЪД Е ГОРЕ ДОЛУ СЪЩАТА РАБОТА,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.....ОБЩ.ПОРЪЧКИ...ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ СЪС ЗАТЪКНАТА УСТА СЛЕДОВАТЕЛНО СА СЪУЧАСТНИЦИ АКО РАЗГЛЕДАМЕ ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ОБСТОЙНО И ПРИЧИННО СЛЕДСТВЕНИТЕ ВРЪЗКИ ... ..ЗАТОВА ЩЕ Е ТАКА.ДА СЕ РАДВАТ ЧЕ НЕ ГИ ЗАМЯРАТ С КАМЪНИ.....АКО СЕ ЗАМИСЛИМ,МАЙ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И СЛУЖБИ СА В СИМБИОЗА С ИГРАТА ОТ КЪДЕТО ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ....НЕ Е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА...........ПИТАЙТЕ ДАЛИ СА УВЕДОМИЛИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТЯ ВЪПРОСНИТЕ КЪДЕТО Е НУЖНО?
 • 16
  23
  xxl
  90-те години мутрите рекетираха, сега управляват мутри и рекетират чрез държавния апарат. Държавните органи маскирани зад уж действия за благото на народа и неговата сигурност и спокойствие си ни клатят както си искат. Рекет и репресия до край!
 • 21
  22
  ПЪТНОТО ПЛАТНО
  Се състои от две пътни ленти за движение в двете посоки.Май има и нещо като банкет на пътя.Маркировка-и,почти липсват,дупки,колкото са ти нужни.ЗА КАВО ИСКАТ ПАРИ И КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ ВИНЕТКИ И ДАНЪЦИ ОТ 1990 ГОДИНА ДО 2019 ГОДИНА? 30 ГОДИНИ ВЕЧЕ,НИЩО НЕ Е ЯСНО С ТЕЗИ ПЪТИЩА....КОЙ ПАПКА?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако под колата няма локва от масло, значи няма масло!
- италианска поговорка

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари