Той сложи банан и яйце в дупка, но защо?

1
Яйцето и бананът заместват изцяло купешките изкуствени торове
Яйцето и бананът заместват изцяло купешките изкуствени торове

Градинарството обикновено се състои от 3 основни стъпки: изкопава се дупка в разорана почва и се засажда разсад, който се тори и полива.

Един от основните и важни моменти за добрата реколта е торенето. То дава на растенията всички хранителни вещества, от които се нуждаят, за да се развиват правилно, дори ако почвата не отговаря на всички условия за правилния им растеж, информира ДЕЛО.

Мъжът във видеото по-долу твърди, че може съвсем спокойно да пропуснете втората стъпка – торенето! Може би си мислите, че е невъзможно да се подмине този момент от отглеждането на растенията, но сега той ще разбие на пух и прах нуждата от един от основните прийоми в градинарството. По този начин ще Ви покаже, че може да спрете покупката на изкуствени торове за градински култури завинаги!

Ако сте на ти с градинарство, вероятно знаете, че торове обикновено съдържат съставки като сяра, азот и калий, които подпомагат растенията да растат правилно и да дадат обилна реколта. Днес можете да купите тези торови смески от всеки аграрен магазин. Другият вариант е да ползвате оборски тор, който не е толкова приятен на мирис, а и понякога не може да си го доставите толкова лесно и бързо.

Ето решението на казуса с торенето – не е нужно да ползвате предварително смесени торове никога повече, тъй като може да използвате за целта единствено едно яйце и един банан в основата на всеки разсад. Просто поставете необелен банан и сурово яйце в дупката и засадете корен от желания зеленчук. Яйцето и бананът съдържат необходимите като количество хранителни вещества, които заместват купешките изкуствени торове. Нещо повече – те са дори доста по-добри, тай като са напълно естествени продукти.

Ако искате да опитате този трик във Вашата градина, просто изгледайте внимателно видеото и ще разберете как точно да го направите. След това може да споделите какво мислите по въпроса и бихте ли го пробвали в двора или зеленчуковата си градина.

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари