Тодор Тагарев: Има редица проблеми, липсва личен състав

0
Военният министър не се притеснявал за ротацията
Военният министър не се притеснявал за ротацията Снимка: БГНЕС

Военният министър не се притеснявал за ротацията

"Има оптимистични елементи в доклада на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2023 г. - повишаването на бюджета и заплати, но проблемите си остават. Заедно трябва да решаваме проблемите в бъдеще. Имаше редица проблеми, като такива бяха изразени за ограничаващо законодателство, механизмите за управление вътре в МО и резултатите, които постигаме или не постигаме като неокомплектовката на личния състав."

Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев, предаде БГНЕС.

Тагарев коментира, че много страни са вдигнали бюджета си за отбрана. "По-сложният въпрос е дали има какво да се купи в достатъчно кратки и разумни срокове", смята той. Министърът на отбраната поясни, че очаква МС да одобри предложението му за удължаване на срока за реализиране на стратегическия план на отбраната.

"Личното ми мнение е, че законът за обществените поръчки е достатъчно гъвкав, когато става дума за особен тип поръчки за сигурността и отбраната. Единственият проблем, който виждам е включването в многонационални проекти за придобиване на способности", подчерта той.

Тагарев не уточни кога ще се срещне с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, на която да обсъдят как стои въпросът с неговото оставане на поста. Той каза, че не се притеснява за ротацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    русенец
    Интересно ми е за какви заслуги едно селско момче като Тагарев, му е РАЗРЕШЕНО да защитава дисертация и то не къде да е, а в академия "Жуковски"? Та той е бил един кирлив лейтенант с няма и 3 години служба! Кого е продал? Дали не е станал човек на ГРУ?! :) По онова време обикновени хора не можеха да направят такава кариера.
  • 8
    3
    Неблагодарен БОКЛУК
    Както се казва – храни куче да те лае: ...................От 1986 г. до 1989 г. защитава дисертация на тема „Теория на управлението и приложенията ѝ“ във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в Москва (СССР).....................
  • 9
    2
    Правилно
    Липсва личен състав. Никой нормален човек не иска да си рискува кожата за този украински сопол - магарев...
  • 26
    1
    Sтанко
    Отивай за личен състав, като няма други!!! Ама ти и за пушечно месо не ставаш, защото ако те очистят - няма да знаят за какъв да те броят - за урка или за българоизменник!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари