Тодор Тагарев обяви, че не се притеснява за поста си

1
Военният министър ​обясни, че към момента страната ни няма да се закупуват нови подводници
Военният министър ​обясни, че към момента страната ни няма да се закупуват нови подводници Снимка: БГНЕС

Военният министър ​обясни, че към момента страната ни няма да се закупуват нови подводници

Тодор Тагарев обяви, че не се притеснява за поста си при ротацията на кабинета. Днес той участва в откриването на Център по оцеляване на море във Висшето военноморско училище заедно с премиера Николай Денков.

Тагарев обясни, че към момента страната ни няма да се закупуват нови подводници. Той подчерта, че подводният флот е скъп и бюджетът за отбрана, който е 2% от БВП не е достатъчен за закупуването на подводници.

Подводниците отпаднаха в програмата за инвестиции, не можаха да се класират. 2% от бюджета за отбрана от БВП е значително увеличение, но не позволява придобиването към този момент на такъв вид способности“, каза Тагарев.

Военният министър бе категоричен, че има други приоритети и един от тях е противовъздушната отбрана.

Тагарев коментира и твърденията, че очакваните самолети F-16 вече са остарял модел и отстъпват на F-35. Той обясни, че изборът е направен още през 2019 г. и добави, че самолетите F-16 са добри и много странни чакат на опашката за придобиването им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Изкефете се на
    Унижението на това лайно в америка: ... https://godlessera.com/article/gotvyat-ni-za-voyna-nato-poiska-militarizatsiya-na-obshtestvata-za-idnite-20-godini/bg
  • 7
    2
    фена на Путин
    Ще вземат и окото им няма да трепне. На кредит ще вземат, но ще вземат. Пътища няма два на два квадратни метра изпънати, но подводници ще купят. Няма защо да се притеснява за поста си, когато сащ със своето желание да произвеждаме бомби стоят зад него.
  • 12
    1
    Странник
    Пхахаха тоз изплиска...подводници щели да вземат...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари