Тодор Тагарев: България няма да изпраща кораби в Червено море

0
Предстои подписване на споразумение между България, Румъния и Турция за създаване на противоминна група в Черно море, допълни военният министър
Предстои подписване на споразумение между България, Румъния и Турция за създаване на противоминна група в Черно море, допълни военният министър Снимка: Министерство на отбраната / Facebook

Предстои подписване на споразумение между България, Румъния и Турция за създаване на противоминна група в Черно море, допълни военният министър

България няма да изпраща нито кораби в Червено море, нито военнослужещи в Йемен, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Той направи уточнението, след като в края на старата година беше казал, че се обсъжда присъединяването на България към международна операция за защита на корабоплаването в Червено море и Аденския залив. В Благоевград министър Тагарев участва в церемония, с която бяха посрещнати български военни от контингентите в Косово и в Босна и Херцеговина.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев поздрави в Благоевград военнослужещите от контингента, участвал в оперативния резерв в Косово и в Босна и Херцеговина. На площад "Македония" в Благоевград се състоя тържествена церемония по официалното посрещане на военното формирование, информира БНР.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди военнослужещите, завърнали се от операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово:

"Радваме се, че всички се върнаха живи и здрави. Без инциденти мина цялата мисия. Видяхте, наградихме ги. Всеки е заслужил този знак, който е за участие в мисии. Някои от тях имат по четири и по повече мисии от тези военнослужещи. Това е работата на Българската армия".

Министър Тагарев коментира и подписването на споразумение между България, Румъния и Турция за противоминната група през следващата седмица:

"Войната в Украйна, започната от Русия, води до рискове за нашата територия, за сигурността на корабоплаването. За да минимизираме тези рискове, се включват и военноморските сили на трите страни, за да разчистват от мини, надяваме се, успешно".

На критиката на Бойко Борисов за изпращане на военнослужещи в Червено море, без да се консултира с мнозинството в парламента, Тагарев отговори:

"Това, което каза господин Борисов, той е абсолютно прав. Няма как ние да се включим в такава операция, без да има решение на Народното събрание, но ние още дискутираме в изпълнителната власт кой е най-добрият начин да подходим".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    байгън
    Тагаренко между оченко и в укриения бок---а
  • 3
    2
    #1:
    И Тагарев, и Тагарев да пратим в Червено море, аз ще му подаря надуваемата си лодка в комплект с две гребла!
  • 4
    1
    русенец
    Че то България има ли боеспособни кораби? Но пък можем да пратим Адмирали, те това имаме в изобилие!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари