Контейнеровоз е ударен край Йемен

0
Не се съобщава за жертви и ранени
Не се съобщава за жертви и ранени

Не се съобщава за жертви и ранени

Пожар, причинен от експлозии наблизо, избухна на борда на кораб югоизточно от йеменския пристанищен град Аден в понеделник. Това съобщава "Ройтерс", като цитира агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство и британската охранителна фирма Ambrey.

Не се съобщава за жертви и ранени. Коалиционните сили, действащи в района, разследват случая.

Контейнеровозът плава под либерийски флаг, но е свързан с Израел. Бил е на път от Сингапур за Джибути. Нито една агенция не разкри името на кораба.

"Корабът е посочен като управляван от израелската компания ZIM Integrated Shipping Services. Това може да е остаряла принадлежност, тъй като корабът не е посочен в други публични източници", добави Амбри, цитиран от News.bg.

Припомняме, че товарният кораб Rubymar потъна в петък, превръщайки се в първия изгубен кораб, откакто хусите започнаха атаките си през ноември. Rubymar превозваше 21 999 тона амониев нитрат и според експерти потъването му в Аденския залив може да предизвика екологична катастрофа.

САЩ сформираха международна коалиция, насочена към защита на търговския трафик в района на Червено море от атаки на подкрепяните от Иран бунтовници Хути. Хусите казват, че извършват атаките в знак на солидарност с палестинците във войната Израел-Хамас в Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    6
    чичомехтинкако
    Дано се намери и моя анален контейнеровоз кой да го удари, на бежанците разчитам!
  • 1
    5
    до 4
    А ти нима се радваш, че евреите избиха над 25 000 старци, жени и деца през последните месеци? А ти що за биологичен вид си тогава? А колкото до споменатите от теб "диваци", те стрелят по кораби идващи и отиващи към Израел. Нещо, което и САЩ често правят. След като са "диваци" модерните и въоръжени до зъби хамериканци и англичани защо нищо не могат да им направят?:)
  • 1
    4
    чичомехтинкако
    Само слабоумен кумуняга може да се радва на терористички атаки на някакви диваци, които още живеят в 15-ти век и пречат на останалите да се развиват и просперират!
  • 2
    3
    до 2
    Стреляш по корабите които са там с масирана бомбардировка и ги потапяш. После колко време докато ги изтеглят? Сигурно години. Наскоро един кораб се заклещи и реваха колко седмици. Няма да е много сложно нещо подобно да се повтори, особено ако трябва да стане нарочно.
  • 1
    2
    бах ти глупаците
    Абе тъпунгер,как се поврежда канал ,който няма шлюзове бе простак.Все едно да повредиш река Нил...че да не тече..Де ви намират такива плоски руски тъпунгери бе ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари