Тийнейджъри със затлъстяване се оперират, за да отслабнат в САЩ

1
Засега младежите, предприемащи драстични мерки за загуба на тегло, са малко, но групата им се увеличава
Засега младежите, предприемащи драстични мерки за загуба на тегло, са малко, но групата им се увеличава

Засега младежите, предприемащи драстични мерки за загуба на тегло, са малко, но групата им се увеличава

Тийнейджъри със свръхтегло в САЩ се подлагат на хирургически интервенции за отслабване, съобщи АП, цитирана от БТА. Засега младежите, предприемащи драстични мерки за загуба на тегло, са малко, но групата им се увеличава.

Джон Саймън, който е на 14 години, тежи 195 кг преди да се оперира. Премахната е част от стомаха му. Преди операцията той тежи 195 кг, след нея отслабва с 68 кг. "Това е нов старт", казва Джон, който ще бъде ученик в гимназия в Калифорния през тази есен.

Едуард Кент от Минесота тежи 136 кг и е диагностициран с омазняване на черния дроб. Момчето започва да приема медикамент за отслабване през януари - месец, след като регулаторите в САЩ разрешава употребата му за деца над 12-годишна възраст.

Джон и Едуард представляват малка, но увеличаваща се група от тийнейджъри, които се обръщат към медикаменти и хирургично лечение за загуба на килограми. Макар тези методи да имат своите критици, според пациентите и техните родители физическите упражнения и диетите, спазвани години наред, са се оказали неефективни. 80 процента от подрастващите със свръхтегло го запазват в зряла възраст. В социалните медии лекари и родители биват обвинявани, че тръгват "по лесния път". Според критиците на подобни методи за отслабване при тийнейджърите вината е в бързата храна и видеоигрите.

Според доктор Дейвид Лудвиг, ендокринолог в детската болница в Бостън, новите лекарства за отслабване не трябва да ограничават немедикаментозните методи. "Особено при децата диетите и упражненията остават основната превенция и лечение на затлъстяването", пише д-р Лудвиг в доклад, публикуван в официалното издание на Американската педиатрична асоциация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари