Тийнейджъри крият годините си в мола с маски

0
Хлапета бродят из търговските центрове без придружители
Хлапета бродят из търговските центрове без придружители Снимка: БТА

Хлапета бродят из търговските центрове без придружители

Тийнейджъри без придружител се разхождат свободно в моловете въпреки забраната на здравните власти.

Това показа проверка на „Телеграф“ в търговски центрове из страната, предава Монитор. Групички от момчета и момичета на 16-17 години скатават от дистанционното обучение или отиват на шопинг веднага след училище. След пазара някои сваляха предпазната маска, а когато наближаваха изхода, на който има охрана, отново покриваха носа и устата си.

Проверки

Именно маските затрудняват гардовете да разпознаят възрастта им. Репортер на „Телеграф“ видя и по-малки хлапета да бродят из мола. В петък група деца на възраст около 12 години влязоха и на входа бяха предупредени от охраната, че без придружител нямат право да го правят. Момчетата се съгласиха, обърнаха се, прескочиха лентите, поставени, за да разделят вход-изход, и отново се шмугнаха в търговския център. Тийнове пък се похвалиха, че ползват „тайни“ входове, за да влязат. Ако младежите не бъдат спрени от охраната, те се засичат на камерите, но често това става, след като вече са си напазарували. Някои от родителите на старозагорски тийнейджъри пък се редуват да ги съпровождат на разходка в местния мол, научи “Телеграф” от разговор с няколко майки на ученици от най-големите училища в областта.

По график

Списъкът бил съобразен с работното време на татковците и майките, много рядко имало промени в него, твърди Мария Николова, чиито две дъщерички близначки са в девети клас. До тази идея стигнали, след като в края на миналата година заради пандемичната обстановка в посещенията в търговските центрове бяха редуцирани. В разговори по мобилните телефони и социалната мрежа майки и татковци се договорили за графика, в редки изключения се стигало до замени с батковци и каки, които имат документи за пълнолетие. Още на входа на мола е поставен стикер, уведомяващ за възможни проверки на личните документи от страна на охраната, вече имало единични случаи да бъдат върнати хлапета, които хитрували, че са пълнолетни. Някои от по-напористите твърдели, че батковците или каките ги чакат вътре, а те уж закъснели за срещата, споделят, пожелали да останат анонимни, служители на охраната. На този етап няма случаи за придружаване срещу възнаграждение

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари