Тихомир Иванчев е бил състезател по плуване

0
Шестият българин, арестуван на Острова за шпионска дейност, е бил близък с Ваня Габерова
Шестият българин, арестуван на Острова за шпионска дейност, е бил близък с Ваня Габерова Видео: NOVA

Шестият българин, арестуван на Острова за шпионска дейност, е бил близък с Ваня Габерова

Още един българин беше арестуван във Великобритания по обвинения в шпионаж в полза на Русия. Съдът в Лондон реши 38-годишният Тихомир Иванчев да остане за постоянно в ареста, където от година са и петима други наши сънародници.

Иванчев е бил активен състезател по плуване в България преди около 15 години. На Острова той имал собствена фирма за ремонтни и бояджийски услуги, информира NOVA.

Иванчев е бил в близки приятелски отношения с една от задържаните преди около година - Ваня Габерова. Седалището на неговата фирма се намира в близост до фризьорския ѝ салон. По данни на разследващите органи двамата са имали и обща адресна регистрация в определен период.

Иванчев се е занимавал с проследяване на хора в Австрия и Черна гора, информираха местните власти. Кралската прокуратура съобщи в сряда, че продължава да издирва лица, които може би са замесени в шпионажа.

Не е известно Иванчев да е имал по-сериозна роля в шпионската клетка. Тя била ръководена от 46-годишния Орлин Русев, който получавал задачи от Ян Марсалек, известен с една от най-големите финансови измами в Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари