Журналист: Има разследване, че задържаните за шпионаж българи са преследвали Христо Грозев

0
Става въпрос за огромна шпионска активност, която се извършва от името на Русия, посочи Йордан Цалов от Би Би Си
Става въпрос за огромна шпионска активност, която се извършва от името на Русия, посочи Йордан Цалов от Би Би Си Видео: bTV

Става въпрос за огромна шпионска активност, която се извършва от името на Русия, посочи Йордан Цалов от Би Би Си

Шестият българин, обвинен във Великобритания за шпионаж в полза на Русия, се изправи пред Уестминстърския съд в Лондон. Съдът постанови, че заподозреният Тихомир Иванчев остава в ареста.

Става въпрос за огромна шпионска активност, която се извършва от името на Русия. В България има разследване, че тези хора са преследвали и колегата Христо Грозев. Разследването е било насочено в посока, че след като Кремъл го обяви за издирване, тези хора са извършвали дейност да го следят“, обясни в предаването „Тази сутрин“ по bTV журналистът от Би Би Си Йордан Цалов.

Хората, за които говорим, не са толкова български шпиони, колкото хора, които са замесени в огромен международен скандал и обслужващи интересите на Кремъл“, добави той.

Навални

Параноята на Владимир Путин очевидно е достигнала до такива нива, че той уби опозиционер, който не представляваше заплаха. Той стоеше в наказателна колония под изключително строг режим. Важно е да се подчертае, че Алексей Навални беше символ на руската опозиция и за много руснаци той представляваше надежда. Русия е уплашена и не иска погребението на Навални да бъде отразено“, посочи Цалов.

Руската гражданска активност е минимална. Виждаме, че всеки бива арестуван. Погледите са насочени към Юлия Навалная, която може да поведе опозицията. Засега може да го прави извън Русия. Едва ли в момента може много да бъде направено от руснаците в Русия, но има и много сели хора, които се противопоставят“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    до 1
    нагъзените на масква сте също толкова долни колкото нагъзените на вашингтон, все боклуци сте
  • 1
    3
    До 2
    Да, Христо Грозев е долен комунистически боклук и то от най долните. Познал си, браво.
  • 2
    2
    До 1
    Долен комунистически БОКЛУК ! Ама най ДОЛЕН !
  • -2
    1
    Sтанко
    Нищо чудно няма и това не е новина! Доносници и предатели имат само една съдба - като на невални
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари