Тежка катастрофа край КТМ

2

Тежка катастрофа между румънски ТИР и лек автомобил на пътя Русе – Силистра, се размина без жертви.

Инцидентът станал малко преди 11,30 ч. днес в участъка между Сръбчето и бившия КТМ. При инцидента пострадала водачката на лекия автомобил, която е със счупена ръка. Материалните щети са значителни, предаде TVN.

Румънският ТИР тръгнал да прави обратен завой наляво от дясното платно, за да мине в лявото и да се нареди на дългата опашка за граничния пункт. Докато извършвал маневрата, в него почти челно се ударил идващ откъм Силистра автомобил „Ауди“ с русенска регистрация. Сблъсъкът е бил изключително тежък, но отворилите се въздушни възглавници спасили шофьора на лекото возило и спътничката му. По-сериозно е пострадала жената, която е пътувала на предната дясна седалка.

Точно на това място има леко разширение в дясното платно и всички ТИР-ове го използват за обратен завой, за да се наредят на опашката след чакащите, разказа пазачът на намиращия се наблизо склад.

„Дори слагаме щайги, за да им препречим, пътя, но пак завиват на обратно, за да чакат за „Дунав мост“, призна охранителят. Затова само въпрос на време е било да се стигне и до тежък инцидент.

Причините за произшествието се изясняват, но най-вероятно камионът не е пропуснал колата при извършване на обратен завой.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари