Температурите скачат до 21 градуса

0
Утре ще преобладава слънчево време
Утре ще преобладава слънчево време

През нощта ще е предимно ясно и тихо. На места в сутрешните часове ще се образува мъгла.

Минималните температури ще са между 1° и 6°.

Утре ще преобладава слънчево време. След обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, предимно висока, която до вечерта ще се снижава и вплътнява. Ще се появи и слаб запад-югозападен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са между 16° и 21°, в София – около 17°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи  дежурният синоптик Георги Цеков, предаде агенция „Фокус”.

Атмосферното налягане бързо ще се понижава и в края на деня вече ще е значително по-ниско от средното за октомври.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са от 16° до 19°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи, но ще задържи без валеж. Ще духа до умерен северозападен вятър, който през нощта срещу събота ще се усили. По-топло, с максимална температура на височина 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 7°.

 В събота с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух. Още през нощта в северозападните райони ще започнат валежи, а през деня и в останалата част от страната на много места ще превали. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 9° и 14°.

В неделя вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде малко по-топло. Облачността ще се разкъса и временно ще намалее, но в следобедните часове отново ще се увеличи, а привечер и през нощта срещу понеделник на места от северозапад отново ще започнат валежи.

В понеделник с умерен, временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух, облачността ще е променлива, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, над 500-600 м - сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари