Идва бързо и чувствително затопляне

0
Утре се очаква рязка промяна на времето в цяла България
Утре се очаква рязка промяна на времето в цяла България

През нощта валежите навсякъде ще спрат, най-късно в югоизточните райони.

Минималните температури ще са между 2° и 7°. Утре ще има променлива облачност, намаляваща и до предимно слънчево. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен. Ще започне бързо и чувствително затопляне.

Максималните температури ще са между 14° и 19°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Евгения Егова, цитирана от "Фокус".

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна. По Черноморието ще има променлива облачност.

През нощта все още на места по южното крайбрежие ще има слаби валежи, които до сутринта ще спрат. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 15-16°. Температурата на морската вода е 17-18°.

Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Над планините ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра около 13°, а на 2000 метра – около 6°. В петък ще има променлива облачност, намаляваща и до предимно слънчево. Вятърът ще е северозападен, слаб до умерен. Ще се затопли още. Още през нощта срещу събота от запад на изток ще се заоблачи и в събота на места ще превали. С усилване на вятъра от северозапад отново ще застудее. В неделя вероятността за валежи е малка, а и облачността временно ще намалее. Ще остане ветровито, но вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Сутринта ще е студено, дневните температури слабо ще се повишат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари