Темата на изпита по журналистика в СУ е "За няколко лайка повече"

0
350 кандидати са подали заявление за явяване
350 кандидати са подали заявление за явяване Снимка: БГНЕС

С писмен изпит по журналистика започна днес първата кандидатстудентска сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2019/2020 година.

В аудитория 272-ра на Софийския университет тази сутрин започна писменият изпит по журналистика, за който 350 кандидати са подали заявление за явяване, съобщи пресцентърът на СУ.

Кандидат-студент е изтеглил темата "За няколко лайка повече", по която пишат всички явили се днес на изпита. Били са изтеглени и две контролни теми - "Улицата" и "На гости на света".

Проф. Ренета Божанкова, заместник-ректор на СУ, е приветствала всички кандидати с добре дошли в най-старото висше училище в България на първия изпит от кандидатстудентската кампания за тази година, предава БГНЕС.

Тя им е пожелала в днешния пролетен и слънчев ден настроение, дълбока мисъл, равновесие на знанията и чувствата, и е изразила увереност, че кандидатите са подготвени за този изпит и ще покажат най-доброто, на което са способни, за да зарадват родителите и учителите си.

"Фактът, че сте тук, показва, че сте направили първата крачка към един важен избор - избрали сте най-добрия университет у нас и най-добрия факултет", е заявил председателят на изпитната комисия по журналистика доц. Ефрем Ефремов.

В балообразуването на бакалавърските програми по "Журналистика" и "Връзки с обществеността" влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика.

В специалността "Книгоиздаване" ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита и има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по "Български език и литература", "История и цивилизация", "Философски цикъл" и по чужд език.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари