Английският език е най-желаният предмет за втора матура

0
На матура по английски език ще се явят 12 497 ученици
На матура по английски език ще се явят 12 497 ученици

Английският език е най-желаният предмет за втора матура

На 21 май т.г. ще се проведе вторият задължителен зрелостен изпит, за който 36 048 ученици бяха подали заявление, съобщиха от МОН.

От тях традиционно най-много са избрали да се явят на матура по английски език – 12 497, следват биология и здравно образование (8529), както и предметите от философски цикъл (4782). 2503 са учениците, пожелали да се явят на математика, а 1086 – на история и цивилизации. Най-малко са заявленията за италиански език - 65.

Осем ученици под карантина ще могат да се явят на изпит. В училищата са създадени необходимите условия за това. В момента в информационната система на МОН няма постъпила информация за зрелостници, болни от COVID-19, които няма да участват в изпитите. От 26 до 31 май т.г. са изпитите по предмети по желание.

На 4 юни т.г. ще са държавните изпити по теория за придобиване на степен за професионална квалификация. Към тях тази година има най-голям интерес – заявления са подали 13 066 ученици. Практическите изпити ще се организират по-късно по училища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари