Тедрос Гебрейесус бе преизбран за шеф на СЗО

0
Петдесет и седем годишният Тедрос, бивш етиопски министър и първи ръководител на СЗО от Африка, бе единственият кандидат
Петдесет и седем годишният Тедрос, бивш етиопски министър и първи ръководител на СЗО от Африка, бе единственият кандидат Снимка: Getty images

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус бе преизбран за втори петгодишен мандат

Това стана днес след гласуване на годишната среща във Виена на здравната агенция на ООН, предадоха ДПА и БТА. 

Петдесет и седем годишният Тедрос, бивш етиопски министър и първи ръководител на СЗО от Африка, бе единственият кандидат. Той бе преизбран със 155 гласа от общо 160 делегати, съобщи в "Туитър" германският здравен министър Карл Лаутербах.

Откакто зае поста през 2017 г., Тедрос води кампания за достъпни здравни услуги по света. Първият му мандат обаче бе доминиран от пандемията от коронавирус. Той бе критикуван заради смятаните за твърде благосклонни към Китай политики на СЗО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    daskal
    Ето така изглеждат новите сталиновци, хитлеровци, лениновци и т.н. Сега ни подгряват с маймунска шарка. Доброто е, че тя май прихващала само при гейска любов.
  • 3
    2
    Бил Г.
    Нови 5 години с нови болести и ФАКсини. Ай чиститу
  • 4
    1
    Нели КОЛЕВА
    Това е лудост,уважаеми дами и господа!Явно заради "заслуги" този човек ще управлява СЗО.Предният път САЩ лобираха за него- сега предполагам същото. Да не забравяме,че изпълнява указанията на една отвъдокеанска държава, която за всяко заболяване вече има произведена ваксина. Оказва се и за маймунската шарка са готови. Не забравям и за глобалното споразумение, което ще се подпише. Властта над държавите ще бъде абсолютна при епидемична ситуация.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари