Театрален афиш в Русе

2

Русенският драматичен театър започва своите представления в първия месец на новата 2019 година с амбицията да поднася на своите зрители интересни и високо-художествени спектакли.

В тях мъдростта на посланията, атрактивността  на визията и дълбокия психологизъм на изживяване на героите да образуват ярка театрална хармония.

На 21 януари от 19 ч. на голямата сцена отново ще шестват героите от хитовия спектакъл на  известния режисьор Теди Москов „РЕДКИ ТЪПАНАРИ“, създаден по филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“.

На 22 януари от 19 ч. на камерна зала „Слави Шкаров“ младите герои от творбата на Жорди Галсеран „БУРУНДАНГА“ ще увлекат зрителя в една бравурна, на места абсурдна, но и изпълнена с много поезия , динамика и младежка енергичност романтична комедия. Постановката е  на младия актьор Ивайло Ненов.

На 23 януари от 19 ч. на голямата сцена ще  гостува Театър „Българска армия“ с един от новите си спектакли „ ТАРТЮФ“ от Ж.Б.Молиер. Режисьор на спектакъла е майсторът на съвременната сценична трактовка на класически творби проф.Красимир Спасов. Главните роли  на Тартюф и Оргон се изпълняват от известните актьори Иван Радоев и Веселин Ранков.

На 24 януари от 19 ч. на голямата сцена зрителят ще се срещне с героините от пиесата на Магда Борисова „СБЛЪСЪК“.

Една остро драматична ситуация дава възможност две сестри да се вгледат очи в очи и така да разровят дълго пазени мълчания.

Постановката е на Орлин  Дяков, а двете женски роли се изпълняват от Татяна Цветкова и Ралица Константинова.

На 25 януари на Камерната зала „Слави Шкаров“ ще избухне смеха от ситуациите в авторския спектакъл – комедия на Орлин Дяков „ЛЕГЛО ЗА ТРИМА“.

В една хотелска стая  едно легло за двама души става предпоставката да се завърти изключително смешна интрига, която изправя героите да погледнат себе си и да проверят силата на чувствата си в един брак. Участва известният актьор Николай Урумов.

На 29 януари от 19 ч. на голямата сцена ще избухнат театралните страсти от комедията на американския драматург Кен Лудвиг „ЛЮБОВ С ГРЪМОТЕВИЦИ“.

Светът зад кулисите в един театър  въвлича зрителя в една стремителна какофония от комични ситуации, но и така прелестни лирико-комедийни епизоди.

Постановката е дело на Орлин Дяков. В главната роля участва популярният актьор Христо Гърбов

В средата на януари ще бъде и премиерата на новия спектакъл „Казимир и Каролине или И любовта никога не спира“ от австрийския драматург Йодьон фон Хорват. Една пиеса, в която любовта на двама души се изживява във вихрената въртележка на многоцветието на панаира на живота. Постановката е дело  на младия режисьор Крис Шарков.

КАЗИМИР И КАРОЛИНЕ – ЛЮБОВ ПО ВРЕМЕ НА ПАНАИР

Австрийският писател, белетрист и драматург Йодьон фон Хорват (1901–1938) е известно и ярко име в немско-езичната литература от средата на ХХ век. В пиесата си „Казимир и Каролине“ той стремглаво ни въвежда във въртележката на живота. В нея, като в атмосферата на панаир, има и стремително издигане, и трагично падение, и любовни трепети, но и много жестокост, злоба. Има мигове на отчаяние, но и на търсена светла илюзия. Тъкмо в такава атмосфера на крайна екзистенциалност или на светла надежда се завърта въртележката на взаимоотношенията между персонажите. Техен център е любовта на главните герои Казимир и Каролине. Бурна или притихнала, тъжна или вдъхновяваща – тя обагря целия панаир на живота в пиесата и така донася на сцената високата поезия, силния хуманизъм, стремителната жажда за отблъскването на човека от дъното на живота.

КАРОЛИНЕ. Често човек изпитва такъв копнеж по нещо… а после се връща с пречупени криле. Така животът си продължава, сякаш човека въобще не го е имало…

КАРОЛИНЕ. Често човек изпитва такъв копнеж по нещо… а после се връща с пречупени криле.Така животът си продължава, сякаш човека въобще не го е имало…

Постановка КРИС ШАРКОВ, сценография и костюми ИЛИЯНА КЪНЧЕВА, музика ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ (МФ “Остава“), превод от немски проф. ВЛАДКО МУРДАРОВ

Участват: ЛЮБЕН КЪНЕВ – гост (Казимир), ДАЙАНА МИХАЙЛОВА (Каролине), КАДРИ ХАБИЛ (Раух), ВЕНЦИСЛАВ ПЕТКОВ (Шпеер), АЛЕКСАНДЪР УЗУНОВ (Шюрцингер), ЙОВКО КЪНЕВ (Франц Меркл), ЯСЕНА ГОСПОДИНОВА (Ерна), КРИСТИАНА ЦЕНКОВА (Ели), ЕВГЕНИЯ ЯВАШЕВА (Мария), ИВАЙЛО СПАСИМИРОВ (Конферансието)

Музиката в спектакъла се изпълнява от група в състав:

ХАРИ БОЯДЖИЕВ (китара), ИВАЙЛО ЗАПРЯНОВ (барабани),

МАРТИН ПЕНЧЕВ (тромпет)

Трета премиера за сезон 2018/2019 г., 18 януари 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари