ТД Приста кани малки и големи на "Училище по природа"

1
Три събития са организирани по повода
Три събития са организирани по повода

Туристическо дружество „Приста“ кани приключенци, деца, младежи, семейства и приятели да се включат в няколко събития.

На 26 юни в Парка на младежта деца и ученици ще могат да научат повече за птиците и да ги наблюдават с бинокли. Предвидена е и беседа река Дунав за нейното значение като европейски биологичен коридор за дивите птици и животни. Началото е в 17.30 часа на Вазата.

На следващия ден (27 юни) от 10 часа ще стартира поход от местността Касева чешма до хижа „Минзухар“ и обратно. Ще се проведе беседа за биологичното земеделие с демонстрация на био-градинка, зеленчукопроизводство и органично компостиране. В похода могат да се включат деца и техните родители, като тръгването е от Касева чешма (затворения ж.п. прелез) в 10.00 часа. Може да се пътува с личен автомобил или с автобус №10 от Дома на Културата.

На 28 юни е организиран преход с деца и ученици (с придружаващи родители) в средновековен град Червен и природен парк Русенски лом. Ще се има беседа за биологичното разнообразие в парка, пешеходни маршрути и възможностите за преживявания сред природата на Поломието. Срещата е на паркинга пред крепостта в 10.00 часа. Може да се пътува с личен автомобил или с автобус по направление Русе – Червен, тръгващ от автогара Изток.

Участието на децата е безплатно, но местата са ограничени. Дружество „Приста“ осигурява опитни водачи и лектори, както и обяд. Ако участниците пътуват до Касева чешма с обществен транспорт, организаторите ще възстановят разхода им. При провеждането на мероприятията ще бъдат спазвани мерките за ограничаване на разпространението на коронавирус.

Инициативите са част от проект „Училище по Природа“, осъществяван по програмата „Знание и растеж“ за 2019 г., реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“.

За допълнителна информация и записвания: [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари