Търговци на зеленчуци с нов протест срещу наредба на БАБХ

1
Недоволството на търговците е срещу заповед на директора на БАБХ от 8 юни, която ги обрича на фалит
Недоволството на търговците е срещу заповед на директора на БАБХ от 8 юни, която ги обрича на фалит Снимка: БГНЕС

Търговци на зеленчуци от цялата страна се събират утре на ГКПП Кулата ,за да изразят острото си недоволство срещу заповед на директора на БАБХ от 8 юни, която ги обрича на фалит, съобщава Струма

Съгласно наредбата те са задължени да плащат по 420 лева за пробите за изследване за пестициди на всяка партида от стоките, внасяни Гърция.

Очаква се утре на пункта да се събарят над 200 души,засегнати от убийствата за бизнеса им наредба.

Припомняме, че преди дни протест имаше и в района на зеленчуковата борса в Кърналово. Тогава търговците заявиха, че няма да спрат с протестните действия и подготвят голям национален протест, тъй като изискванията на БАБХ са непосилни за тях, а и ги намират за крайно несправедливи.

Стоки от някои европейски страни не се подлагат на подобни изследвания и влизат пред Кулата безпроблемно, тези обаче, които внасят от Гърция, са ощетени.

Освен високата цена за пробите, търговците са застрашени и от разваляне на стоката им, тъй като не могат да я пускат в мрежата ,докато не излязат резултатите от направените проби, които според тях се бавят много. Търговците на плодове и зеленчуци правят и подписка, която ще бъде изпратена до премиера Борисов с настояване за незабавна отмяна на заповедта на Агенцията по храните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари