Така изглеждат лампите на центъра в Русе

2

Млад русенец сигнализира за лошото състояние на осветлението по централната улица в града.

Гражданинът се чуди ще се сети ли някой да смени изгорелите лампи и да почисти работещите до края на лятото...

То много туристи в Русе няма, но все пак сме в разгара на сезона. Не е редно в центъра на града да е тъмно и неприветливо.

Ето какво точно сподели А. Д.:

"Кажете ми, приличат ли тези отвратително мръсни, неподдържани с години, осветителни тела на най-красивия град и "градът на свободния дух" - Русе, и то по централната пешеходна улица " Александровска " в разгара на туристическия сезон?

Има и доста изгорели по центъра, които няма да ги сменят до края на лятото. От декоративното осветление на Доходното здание, знакова сграда, са останали само две крушки - тъмнее сградата!

Немарливото отношение на кметската управа ги застигна скоро, по време на отбелязването деня на основаването на първия военноморски флот в гр.Русе.

Речта и началото на парада се проведоха в полумрак, чак след това започнаха да светват лампите. А би трябвало дори да имат опция ръчно да се включват при нужда, когато е облачно, около 1 час по-рано притъмнява...

И по-празнично щеше да бъде, и по красиво, но кой ти разбира от военна музика, ден да мине, друг да дойде. Този проблем с късното пускане на осветлението е от години и сега започна пак да си личи със скъсяването на деня.

Сигурен съм, че няма да си вземат поука, а всекидневните им хвалби ще продължават.

И накрая излагаме се пред чужденците и други гости на града, които дълбоко ще се замислят дали да се върнат в този град и само ще кажат: "Жалко, съжаляваме..."

Няма ли естет в тази община, когото да го дразнят тези неща, които между впрочем не изискват много пари, а по скоро да се смени манталитета."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари