Нападнаха жена в тъмния център на Русе

1

Русенка сподели за неприятен инцидент, който е преживяла преди няколко дни, в центъра на града.

Става въпрос за района до блок "Република" на ул. "Ангел Кънчев".

Ето какво разказа Д. Петкова:

"Обрасло и неосветено, това е нашият център... Живея на центъра на града, а около блока ми няма никакво осветление, пълна тъмница. Прибирайки се около 01 ч към вкъщи, се опитаха да ме нападнат. За мой късмет успях да вляза в блока си, но въпроса ми е: Трябва ли аз или някой друг да пострада, че да се постави осветление около централните блокове???"

Както Dunavmost.bg съобщи, от Община - Русе обявиха, че в ще бъде изградено ново осветление в три русенски квартала - "Чародейка", "Родина" и центъра.

Ще бъдат изградени нови мрежи за осветление в междублоковите пространства и пешеходните алеи. Нови лампи ще бъдат поставени около блокове 307, 308 и 309 в квартал Чародейка-север“, както и около бл.“Потсдам“ 1 и „Иван Кръстев“ 2 на ул. „Руй планина“.

Пространство между ул. „Муткурова“, „Панайот Хитов“, „Шести септември“ и „Мария Луиза“ също ще бъде осветено по нов начин.

Ще бъдат подменени осветителните тела пред бл. 106 на бул.“Скобелев“ 16, по ул. „Прага“, „Иван Вазов“, „Пенчо Славейков“, както и около блоковете на ул. „Иван Ведър“ 14 и 16.

Какво обаче ще се случи с останалите улици, които не са включени в общинския проект и които също тънат в мрак?

За русенци остава да чакат търпеливо и да разчитат на добър късмет докато бъдат поставени лампи навсякъде, където е необходимо...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари